dinsdag 9 maart 2010

De "A" van "Amaaiazoenenhoepzeverdattahieris"


“Ik zou toch maar iets op mijn hoofd zetten, mocht ik U zijn”, riep ze hem toe vanuit de keuken. Dus zette hij zijn zwarte muts met “stralende A” op, die hij vorig jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt had gekregen. Rond zijn hals knoopte hij de rode sjaal met “stralende A”, die hij het jaar daarvoor had gekregen, en zijn handen stopte hij in de zwarte, van een “stralende A” voorziene handschoenen, die hij ook ergens op een nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt had gekregen.
De papieren die hij nodig had borg hij op in een zware schoudertas die uiteraard ook voorzien was van een “stralende A”. Een nieuwjaarsgeschenk van 't stad van dit jaar. Misschien voor alle veiligheid, want hij ging tenslotte met de fiets, toch maar het fluo-hesje aantrekken, waar uiteraard op de rug een grote “stralende A” was aangebracht. Op het revers van zijn jas had hij trouwens al een pin met een “stralende A” gestoken, kwestie van hem kenbaar te maken als inwoner van Antwerpen.

We kunnen nog verder gaan in dit verhaal met potloden, balpennen, inpakpapier, sportkledij, sporttassen, drinktassen, jeneverglazen, waterkaraffen, kookschorten, USB-sticks, enz, enz, enz,

Allemaal, al dan niet gratis, promotiemateriaal om reklame te maken voor een stad,
-Die onvoldoende kleuter- en basisscholen heeft om al haar kinderen binnen de stad naar school te laten gaan.
-Die, om de OCMW-begroting sluitend te maken, een bedrag van 30.000.000 euro uitgaven “vergeten” heeft op haar begroting.
-Die nu al voldoende strooizout gaat bestellen tegen volgend jaar om te vermijden dat ze ook dan leugens uit hun mouw moeten schudden om de bevolking te sussen.
-Die dit jaar maar eventjes méér dan 2/3 van haar foren afschaft.
-Die, na een tiger-kidnapping in een privéwoning in Wilrijk, meer dan waarschijnlijk nog véél meer geld gaat pompen in de “bescherming” van het Antwerpse Jodenkwartier, onder het motto “Geef iedere Jood zijn eigen Gazastrook”.
-Die stilaan stikt in haar eigen verkeersinfarct.


Liever zagen we slogans zoals: “Wij hebben de oplossing voor “A” ”of “Wij zorgen goed voor “A” “, maar waarschijnlijk komt dat nog leugenachtiger over dan die ganse “stralende A”-campagne, waarbij iemand die 50 kilometer buiten Antwerpen woont, in de verste verte niet weet waar die “A” met die frieten rond, voor staat....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten