zaterdag 13 maart 2010

Een kwalitatieve herbestemming...

Terwijl het Antwerpse stadsbestuur nog steeds op zoek is naar een partner die aan het Steen een "kindvriendelijke" bestemming wil geven, terwijl het Steen een stedelijk historisch icoon moet blijven, (knoop beide voorwaarden maar eens aan elkaar) blijft het maar doorgaan met het verkwanselen van historisch erfgoed.
Nu biedt het weer een deel monumentale en historische gebouwen te koop aan in de Gildemakersstraat, Suikerrui en Kaasstraat, enkel met de bedoeling financiën te vergaren voor dat oerlelijke MAS dat al te klein blijkt te zijn nog voor het af is. Ach ja, en de koper moet de gebouwen op een "kwalitatieve wijze" herbestemmen.
Voor die mottige Legoblokkendoos op 't Eilandje moeten er dus een hoop prachtige gebouwen van de hand gedaan worden, midden in het toeristische centrum van Antwerpen. En wat is trouwens een "kwalitatieve herbestemming"? Een diamantwinkel, de droom van Van Campenhout? Een terrasloos café, de droom van Boer Voorhamme? Een souvenierwinkel met Elexir d'Anvers, Antwerpse handjes, bronzen Lievevrouwentorentjes en singels van Bobbejaan Schoepen? Of mag er ook een Doner Kebab inkomen, zolang het vlees maar halal geslacht is?
Misschien kunnen ze het beter helemaal niet verkopen en er klaslokaaltjes in maken voor lagere schoolkinderen die uitsluitend midden in het centrum wonen. Dan zou het meteen terug een museumfunctie krijgen, want dat zou terug het eerste schooltje zijn in Antwerpen waar Aantwaarps gesproken wordt en de leerlingen Janssens en Peeters heten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten