vrijdag 29 januari 2010

Zelfs solidariteit kent grenzen...

Als er één politica was in Antwerpen die je géén racisme kon verwijten, dan is het Monica de Coninck, de OCMW-voorzitster. De woorden "solidariteit" en "Multiculturaliteit" stonden als het ware op haar voorhoofd getatoueerd. Honderden keren heb ik binnensmonds gevloekt, omdat er in Antwerpen blijkbaar geen enkele activiteit meer kon doorgaan zonder multicultureel tintje.
Als het aan haar lag kende geen enkele Antwerpenaar nog de smaak van friet met mayonnaise, omdat ze op buurt- en andere maaltijden de couscous en de rijst door ons strot duwde. Zelfs op de dansvloer moest en zou er Oosters gedanst worden, want het leven moest toch de afspiegeling van de bevolking zijn, nietwaar?
Ik schrijf echter "was", want.... het water staat Monica de Coninck en haar OCMW aan de lippen. Antwerpen kan de stroom van vluchtelingen, illegalen en geregulariseerden financieel niet meer aan, want sinds deze laatsten de vrije keuze hebben om bij eender welk OCMW aan te kloppen is Antwerpen populairder dan ooit.
Zelfs een kind van drie jaar kon voorspellen dat de maat eens vol zou geweest zijn. Straks wonen er in Antwerpen meer allochtonen dan autochtonen. In sommige Antwerpse straten kan men makkelijk een straatbeeld fotograferen en er laten opdrukken "Groeten uit Marokko" of "Groeten uit Turkije". Geen kat die zal zien dat de foto in hartje Antwerpen genomen is.
België heeft één van de beste sociale systemen van de wereld, maar... dat sociaal systeem moet ook betaald worden en om dat te betalen leveren wij allemaal RSZ-bijdragen. Een soort verzekering voor het geval we ziek of werkloos worden. Wie bij een normale verzekering zijn premie niet betaald, kan geen verzekeringsuitkering krijgen, maar bij ons sociaal bestel zijn er zoveel uitzonderingen op die regel dat er straks meer uitkeringen zijn dan er premies worden betaald, en dat is onhoudbaar. Op die manier ondermijnen we onze eigen sociale zekerheid.
Zelfs de miljoenen OCMW-euros die in Antwerpen uitgekeerd worden, komen uit onze zak. We betalen in Antwerpen daarvoor maar liefst 8% gemeentebelastingen, één der hoogste gemeentebelastingen in België.
Maar... nu is de pot leeg. Ook aan solidariteit zijn er grenzen. Is dat racistische praat? Neen, dit is de pure realiteit, alhoewel de linkse jongens dit niet graag zullen horen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten