woensdag 6 januari 2010

Criminaliteit...

Eigenlijk is het zo intriest dat het lachwekkend wordt.
Net voor het nieuwe jaar had ik het hier over de groeiende criminaliteit in de Diepestraat. Een strategisch opgestelde VRT-camera filmde daar de ene drugdeal na de andere. Deals gesloten door duidelijk herkenbare mensen en genoeg bewijs om de daders minstens enkele maanden logement te geven in de Begijnenstraat. De reactie hierop van "onderlijfje" Janssens was dat de daders gebruik maakten van valse identiteiten en dat Marokko en Turkye niet of nauwelijks meewerken aan de identificatie via vingerafdrukken. Veelvuldig politiepatrouilles naar die buurt sturen zou het probleem niet oplossen, maar het enkel verplaatsen, aldus Janssens.
Allemaal goed en wel, maar... gisterennacht was er in diezelfde Diepestraat een schietpartij. Betrokkenen: drie Turken en een Irakees. De Diepestraat wordt niet alleen, maar is gewoon "Het Chicago van het Noorden" waar politiepatrouilles volgens het orakel van 't Schoon Verdiep geen zin hebben.
Maar... wanneer één graffitispuiter op een verlaten en vervallen fabrieksterrein een schilderij aan het spuiten is, rukken er maar liefst een helicopter van de dienst luchtsteun (minimum 1000€/vlieguur) en 7 politiecombi's uit! Resultaat: Eén proces-verbaal voor "verdachte handelingen" dat quasi zeker geseponeerd wordt.
Dit is toch geen ernstig beleid meer. Dit is ongeveer hetzelfde als een peloton van het speciaal interventie-escadron van de federale politie roepen voor een verkeersovertreding.
Kijk er in "De Antwerpse Koerier" maar eens de Antwerpse criminaliteit op na tussen één januari en vandaag. Wat hier op 5 dagen gepleegd is aan misdrijven, daar vult een plattelandsgemeente haar ganse jaar mee op. Maar... en ik val in herhaling: patrouilleren heeft geen zin.
Kijk, als de dader Mohamed noemt, maar hij geeft zich uit voor André, wel, veroordeel hem dan als André, maar haal aub dat krapuul van de straat met dezelfde middelen die je inzet om een graffitispuiter (vuurgevaarlijk en gewapend???????) te betrappen...

1 opmerking:

  1. anoniem Swakke zegt:
    hoe Marokko en Turkije werken ni mee?
    Als men ze oppakt staat er gewoonlijk bij "zijn bij politie gekend" . En dan nog erbij de meeste zijn hier geboren, toch rare uitleg van dien in zijn onderlijfke hoor. Maar ja zal zoals gewoonlijk wel zijn "als het maar ni in mijn buurt is"

    BeantwoordenVerwijderen