maandag 4 januari 2010

De geschiedenis herhaalt zich...

Bij de eerste serieuze winterprik, enkele weken geleden, heb ik schande geschreven over de toestand van de Antwerpse wegen en vooral van de binnenstad. Men kon toen, bij wijze van spreken, van het Zuid naar Antwerpen-Noord schaatsen. Volgens de verantwoordelijke schepen was deze toestand te wijten aan het feit dat enkele strooiwagens het op het cruciale moment lieten afweten, zodat niet afdoende kon gestrooid worden. Enfin, we gaven hem toen het voordeel van de twijfel.
Maar... als er iets goed gedaan wordt, moet het ook gezegd worden. Door de inzet van de evenementenploeg van 't stad tijdens de jaarwisseling was de rotzooi van enkele honderduizend mensen op enkele uren tijd opgeruimd en lag de stad er met nieuwjaar kraakproper bij.
Nu echter, bij de tweede winterprik, die ook al weken van te voren aangekondigd was, herhaald de geschiedenis zich. Terug ligt de hele binnenstad er bij als een spiegel. Leert men dan echt nooit iets op 't Schoon Verdiep? Ik heb nog geen enkele strooiwagen van 't stad gezien. Nog geen enkele Witte tornado met een kar strooizout. Niets, nada, noppes!!! Wat zal de uitleg nu weer zijn? Weer kapotte strooiwagens? Gebrek aan personeel? Hoe is dat in godsnaam mogelijk!
Volgende week zondag is het nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt. Het ganse schepencollege zal daar staan blinken voor de perscamera's, handjes schudden en beloftes doen. Wedden dat dan de binnenstad, of althans de omgeving van de Grote Markt ijsvrij zal zijn? De burgemeester, noch iemand van het schepencollege zal zich dan de poten breken. Als wij dat nu wel doen, is dat niet zo erg, wij zijn maar kiespubliek, terwijl zij de verkozenen zijn... .

1 opmerking:

  1. Op de Meir was men vanochtend met strooizout in de weer. Het winkelend publiek mag natuurlijk ook niet onderuit gaan. De stoepen in de oude binnenstad, daar wordt nooit gestrooid. Minderbroedersrui, Keizerstraat, Kipdorp. De straten richting Meir. 'Dat moeten de burgers zelf bijhouden.'Ja, maar de burgers doen dat nooit. Wie zijn dan weer de dupe? De mensen die slecht ter been zijn.

    BeantwoordenVerwijderen