vrijdag 8 januari 2010

Verbeter de wereld, begin bij jezelf ....

In een persmededeling liet de bevoegde schepen gisteren weten dat er voldoende zout aanwezig is om het weekend te overbruggen en dat volgende week opnieuw zout zal geleverd worden. Het klinkt dan ook contradictionair dat er in 't stad zuinig met zout wordt omgesprongen, want dat staat in diezelfde persmededeling. Zo zal de focus gelegd worden op het sneeuwvrij maken van invalswegen, bruggen en wegen waar openbaar vervoer en hulpdiensten doorkomen.
De tracés van het openbaar vervoer zijn natuurlijk gekend, zodat het voor de Antwerpse strooidiensten niet moeilijk is om deze sneeuwvrij te maken, maar... hoe kunnen ze in godsnaam weten waar de hulpdiensten gaan passeren? Zit er daar op 't Schoon Verdiep iemand die ongevallen kan voorspellen, zodat hij bij voorbaat reeds de aanrijroutes van de hulpdiensten kan laten strooien? Zulke praat tegen de vaak heb ik nog nooit gehoord.
De stad heeft natuurlijk wel een punt door te stellen dat iedere bewoner het voetpad én de goot voor z'n eigen deur moet schoonmaken, op straffe van een overlastboete indien dit niet gebeurt. En blijkbaar weten veel Antwerpenaren dat niet of doen ze alsof ze het niet weten. Door de bevoegde ambtenaren zijn dan ook al enkele duizenden verwittigingen gegeven en al 75 overlastboetes uitgeschreven.
Onder het motto "Als ieder vege voor zijn deur, zijn alle deuren sneeuwvrij" daag ik de overlastambtenaren uit om eens een ronde te maken in 't stad naar alle gebouwen die eigendom zijn van of in gebruik zijn door 't stad. Nog nooit zullen ze op zo'n korte tijd zoveel boetes kunnen uitschrijven.
Allemaal goed en nodig zelfs om de inwoners te verplichten hun stoepen sneeuwvrij te maken, maar... besteed dan de tijd die nu gebruikt wordt om overlastboetes uit te schrijven voor het vrijmaken van de stoepen voor de eigen gebouwen, want net die trottoirs liggen er schandalig bij.
Dus, Janssens en beleidsploeg: Verbeter de wereld, begin bij jezelf...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten