zaterdag 16 januari 2010

Blauw, blauw, blauw, ik heb vannacht gedronken en gevierd...


Nieuwe bazen, nieuwe wetten, en zo is het niet anders bij de Antwerpse Open vld. Christophe Thomas is eigenlijk de derde spreekwoordelijke hond die met het been ging lopen waar Ludo Van Campenhout en Kris Luyckx om aan het vechten waren. Men heeft door het been aan de derde hond te geven van Christophe Thomas de nieuwe blauwe Antwerpse alphahond gemaakt, en de twee anderen gedegradeerd.

De nieuwe alphahond moest de Antwerpse blauwe roedel terug in één span krijgen, wat een verdomd moeilijke taak is, zeker wanneer je weet dat er enkele ego's in de roedel zitten. Dat is vorig jaar méér dan één keer aan de oppervlakte gekomen, met als hoogtepunt Ludo Van Campenhout, die tegen zijn partij in, zijn kar keerde en resoluut koos voor het NEEN-kamp tegen de Oosterweelverbinding. Een moedige daad, die hem echter door mensen binnen en buiten de partij kwalijk wordt genomen, en wel eens kan uitdraaien op politieke zelfmoord. Voor zijn Merksemse en Deurnese kiezers werd hij spontaan met het heldendom vereert, maar anderen kunnen zijn bloed drinken.
Zal Van Campenhout bij de gemeenteverkiezingen opkomen op een Open vld-lijst, of kiest hij voor de zekerheid van een job als Eerste Schepen op een Stadslijst met Patrick Janssens? Blijft hij loyaal tegenover zijn partij of gaat het de komende twee jaar zijn bedje spreiden voor een toekomst in Antwerpen?
Wat als er toch een lightversie komt van de Lange Wapperbrug? Want dan is hij aan zijn Merksemse en Deurnese kiezers verplicht ook hier tegen te desideren. Kan Van Campenhout het paarse gedachtengoed blijven verdedigen als zijn partij naar rechts opschuift?
En hoe zit het met de federale verkiezingen van volgend jaar? Kan Van Campenhout een verkiesbare plaats krijgen of gaat zijn partij hem afrekenen op het Lange Wapperverhaal? Of gaat Christophe Thomas resoluut voor Kris Luyckx? Ook Willem-Frederik Schiltz zal vechten voor een verkiesbare plaats. Gaat Annick De Ridder haar kans wagen op federaal niveau?
En kan Ludo Van Campenhout nog rekenen op zijn partner in crime, Annick De Ridder, nu ze in de Lange Wapperkwestie lijnrecht tegenover elkaar stonden.
Het feit dat de Open vld Antwerpen kritiek uit op Ludo Van Campenhout, net voor de nieuwjaarsreceptie, vind ik een raar teken. Normaal zou men op een dergelijke receptie een eendrachtige ploeg verwachten, echt of gespeeld, maar voor het oog van de kiezer één span met één alphahond die de roedel leidt naar waar hij wilt dat ze gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten