zondag 3 januari 2010

Z'n gewone gangetje...


We zijn vandaag al de derde dag van het nieuwe jaar, wat zeg ik... van het nieuwe decennium, en... in Antwerpen lijkt alles normaal.

Inderdaad, doodnormaal zelfs. Waarom? Wel,
De overgrote meerderheid van de horeca-uitbaters past de wet op de Antwerpse manier toe. Dit wil zeggen dat je niks merkt van de verlaging van de BTW in de horeca, althans niet aan je rekening, én dat de rook in de eetcafés nog steeds te snijden is.
Er werden al drie politie-inspecteurs in elkaar geslagen. De daders waren van Borgerhout, maar wegens de duisternis was de huidskleur minder zichtbaar.
De eerste tien revolverschoten zijn ook al gevallen in Antwerpen, allee, afgeschoten. Dit keer niet in het Statiekwartier, maar in Merksem. De deelgemeenten beginnen dus ook te delen in de prijzen. De dader is toevallig ook van Borgerhout.
Er werden al een paar ramen van personenwagens ingeslagen, er werd al ingebroken in een paar vrachtwagens, de eerste bejaarde is beroofd van haar handtas en enkele horecazaken kregen al nachtelijk bezoek van onuitgenodigde gasten op zoek naar geld.

En de politie dan? hoor ik U denken. Pas op hé, geen verwijt aan onze jongens in het blauw. Die hadden het heel druk met patrouilleren rond de ijspiste om te zien of er toch geen enkel terras groter gemaakt is dan toegelaten, die patrouilleert op Linkeroever op Wintervuur, want daar is de pers massaal aanwezig en beteugelt het gevaarlijk parkeren om 3 uur 's nachts.

Onze politici? Die zijn op winterrecces. Zijn zich mentaal aan het voorbereiden op de opening van het MAS dit jaar, op de bouwvergunning van het nieuwe voetbalstadion, op het virtuele failliet van RAFC en op het verder opwaarderen van het De Coninckplein als chicque woonbuurt voor beter begoeden.

U ziet, zelfs in 2010 verloopt in Antwerpen alles zo normaal dan in alle voorgaande jaren...

2 opmerkingen:

  1. Rudy, je gaat veel te kort door de bocht. Veel en veel te kort. Je weet niet wie de daders zijn en de manier waarop je laat weten dat de daders wel allochtonen zullen zijn is jammer. Want dat weet je gewoon niet zeker.

    Trouwens, wie zegt dat het geen kansarmen waren of slachtoffers van mensenhandel. Even opletten toch met dat hokjesdenken.

    Trouwens, de voorbije jaren zijn er enkele spijtige voorvallen gebeurd op die ijspiste. Ik was er zelf niet bij maar naar het schijnt waren enkele daders wel van allochtone origine. Toen was het kot te klein dat er geen politie in de buurt was. Kom nu toch...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien de volgende keer niet "anoniem" reageren?

    BeantwoordenVerwijderen