zondag 16 augustus 2009

Wie is het arrogants? De Antwerpenaar of de Nederlander...

Gisteren had ik het hier over een Antwerpse boycot tegen de Zeeuwse mossel en oester. Uiteraard ludiek, maar toch, de oproep van Annick De Ridder heeft haar doel niet gemist, want zelfs de Nederlandse kranten bespraken het item. Ook daar kan "Jan Modaal" reageren op krantenartikels en ik verzamelde voor U onderstaande bloemlezing, gebracht door de "gewone" Nederlander en Belg. Lees hier wie de arrogantste kl...tzak is, de Belg of den Ollander:

Hoe komt het toch dat de Nederlanders in Europa niet zo geliefd zijn? Ze vinden alles te duur, hebben geen stijl, culinair te verwaarlozen, lawaaiwmakers, kleden zich wansmakelijk in felle kleuren.....en ga zo maar verder. In Antwerpen hebben we stilaan genoeg van die kathedraalpissers. Nederlanders vinden de belgen dom, zal mij worst wezen!Kom gewoon je afsprak na vooraleer jullie in heel Europa weeral voor aap staan!
martine, antwerpen


Gelukkig steunt Zeeuws Vlaanderen Vlaanderen nog. Wel een idioot idee om mossels te boycotten. Typisch Vlaams. Gewoon eenzijdig wegenvignet voor alle Nederlandse vrachtwagens die onze wegen komen kapot rijden. Zelfde situatie als het uitbaggeren, onze wegen moeten voortdurend heraangelegd worden door het transport van Rotterdam. Een hogere belasting voor Nederlanders zou helpen.
Rapido, Vlaanderen

Ik stel voor we schorten alles met die belgen op. Stelleje gekken. Ze hebben ons net zo hard nodig als wij hun. Die rare Belgen ons zelfs meer als wij hun. Laten alles afhandelen en elkaar boycotten. Misschien voor de scheepvaart knudde. Maar wederom Belgie zal harder geraakt worden dan Nederland. Stomme belgen ook altijd. Altijd moet een ander alles voor ze doen en dan achteraf stoer lopen praten. Zo is Belgie! Laat ze boycotten. Stoppen met de verdieping. Belgie is toch niet rendabel voor Nederland.
Joost, Amstelveen

Ho maar de RvS heeft niet gezegd dat er niet gebaggerd mag worden. In het verdrag is overeengekomen dat de Hedwigenpolder ontpolderd wordt. De Nederlandse regering komt haar verplichtingen inzake deze ontpoldering niet na en de RvS heeft daarom de uitdieping opgeschort. Als de Nederlandse regering beslist om toch te ontpolderen is er geen probleem meer. De milieuvereniging is daarom naar de RvS gegaan (omdat er niet ontpolderd wordt!)
Pieter-Jan, Antwerpen

we hebben belgie niet nodig met wk, hebben hier veel mooiere en luxere stadions...
geerq, assendelft

tijd om de westerschelde te gaan indammen.. jammer voor belgie... haha:P
japiejopie, ijmuisen

Zielige domme reaktie van Annick, de regeringen komen er wel uit.
lucas, Knegsel

De Nederlanders zijn het die komen eten in Antwerpen... Als je dus deze groep mensen tegen de schenen schopt, heb je geen inkomsten als handelaar. Die steun hier is helemaal niet zo breed, gelukkig.
Gompie, Antwerpen

Gewoon verdragen respecteren en de schelde uitdiepen. Wat een gezever hier weer, kunnen weer echt trots zijn om Nederlander te zijn! En dan nog zijn we beter af met een goede buur dan een verre vriend!!!
Tuur, Zeeland

Kom nou, jullie hebben je afgescheiden van ons !! De Hollandsche Gouden Eeuw was slechts mogelijk door Vlaamse inwijking na 1585 die de oorspronkelijke moerasbewoners een injectie gaf. Maar er is hoop voor de moerasdelta. Een nieuwe inwijking is bezig dus ik voorzie een nieuwe Gouden Eeuw binnen 100 jaar ! Aan de natuurlijke orde der dingen kan niet geraakt worden : Vlaanderen is van nature de leidend regio.
Vlaamsche Brabander, Balen

arme Vlamingen,iedereen is tegen ze,de Walen,de Brusselears,de Fransen,de Ollanders(aan ons hebben ze een bloedhekel],de ABN-AMRO,BNP,GM,Renault,iereeen maar dan ook iedereen is tegen ze,en achter iedere boom zien ze een vijand.Kunnen we de Europese instanties niet verplaatsen naar Straasburg,want dat Calimero gedrag begint me onderhand de keel ui te hangen?Het wordt trouwens ook eens tijd dat ze een netto betaler worden van de EU,want bij hun is toch alles beter, zeggen ze.
staf, achel

De gemiddelde Vlaming heeft ook maling aan afspraken nakomen, dus in die zin zijn ze niet anders dan de Nederlanders. De Haven van Antwerpen (coco's en acc-loodsen) hebben ook schijt aan de overeengekomen maximale diepgangen, lengtegrenzen en windkrachten die gelden op de Westerschelde en sluizen Antwerpen. De Belgen denken zeker"als je maar hard genoeg schreeuwt en huilt"dan wordt je wel serieus genomen. Kom gewoon is met 2 benen terug op deze aarde is mijn advies
dikke neus, Westerschelde

Mooi toch, gaan de belachelijk hoge prijzen wellicht omlaag en kunnen wij ollanders lekker smikkelen.
Rob Pronk, Rotterdam

Och brave Belgjes als in 2011 onze afschuif regering is verdwenen wordt alles anders,dus nog even jullie eigen mossel opeten en anders even buitenshuis wippen want op de vreemde is alles beter en lekkerder.
Karel, Rotterdam

De Belgische overheid maakt met iedereen ruzie.Er is geen grotere bananen republiek in Europa dan België.De waalen en de vlaanderen leven op voet van oorlog .De meeste Belgen haten de Nederlanders. En het kan zo veel beter als België en Nederland samen gaan zijn we de grootste economische grootmacht van Europa. Bron: IHS Global Insight.Jammer dat het zo moet zijn.Ruzie maak meer kapot dan je lief is.
albert, den haag

Stel dat u nog zo'n woning bezit waar een kruipruimte of keldertje onder zit. Ook dat zit een beperking aan en dat weet iedereen. Je kunt er niet altijd rechtop met je volle lengte(hoogte) in lopen. Zo is dat ook met het verdrag over de vrije doorvaart naar en van Antwerpen dat is afgesloten een kleine 200 jaar geleden. Één ding kunnen we vaststellen: de schepen kunnen vrij komen en gaan, maar ze dienen rekening te houden met hoe diep ze zijn! Dat is niet onze verantwoording maar die van de haven zelf!
djengo, Vlissingen

Als ik dit las, schaamde ik mij om Belg aka Vlaming te zijn en waarschijnlijk ben ik niet de enige. Hoe belachelijk is dit niet? Tjah dat er wat moet gebeuren aan de Schelde, daar ben ik het mee eens. Maar je begint dan toch niet met zoiets onnozel. Wat moeten jullie wel niet denken van ons...
Een zich schamende vlaming, Vlaanderen

dan hebben wij lekker veul vor 'n zacht prijsje. salut er mee.
krabbeke, krabbegat

Als Limburg, Brabant en Zeeuws Vlaanderen zich afscheiden van "Olland" en zich samenvoegen met Vlaanderen (de Katholieken bij de Katholieken en de protestanten zoeken het met Balkenende en Beatrix maar mooi uit), dan lossen wij in Groot Vlaanderen dit probleem zelf wel op. Ideetje?
Frederikus, Groot Vlaanderen

Men kan hier schrijven wat men wil, Maar de Raad Van State, is het hoogste rechtcollege, en staat buiten de regering. Daar hadden beide regeringen rekening mee moeten houden, er bestaat nog steeds zoiets van democratie.
armand, limburg

1830 "onafhankelijkheid" België (hoogverraad), 1839 Westerschelde verdrag, 1845 Belgse koning overweegt Nederland binnen te vallen (Hoogverraad). Nee Belgen, Nederland wil geld en geen geleuter over verdragen uit 1839. Wij zetten onze polders niet zomaar blank!!
Zeeuw, Zeeland

Als Nederland en Belgie elkaar chanteren, hebben ze in ieder geval iets om uit te wisselen en als je elkaar in de portemonnee raakt, gaan ze naar elkaar luisteren!
J.D. Goedman, Lunreren

De schepen op de schelde een vette doorvaar heffing laten betalen als ze naar Antwerpen willen, dan wijken ze van zelf uit naar Rotterdam. Als die Belgen dan nog zeuren gooien we de schelde dicht.

Als we alles gaan oplossen met een boycot, dat lost op!! De mensen die dat operen, moeten zo snel als mogelijk de politiek verlaten, het is een zwakte bod, de Belgen moeten gewoon doorgaan met waar ze mee bezig waren..............
hcv, hilversum

Valt het niet op dat opnieuw de Regering van Nederland niets van zich laat horen. Dat is een teken aan de wand, zo bedrijft dit kabinet hun politiek denk ik.
Maarten , Zeist

Beter een goeie buur dan een verre vriend.Dat kunnen alletwee de landen in hun zak steken lijkt mij?????Ieder voor zich en god voor ons allen is niet de weg zeker niet als je allebei vóór europees samenwerkingsverband bent.Ik weet dus niet waarom nederland het met de belgen laat afweten ze zullen wel een goeie reden hebben en dat zegt wat over de belgen.
nadenker, bilthoven

leuk dat het buitenland ook merkt dat deze regering geen betrouwbare partner is en zich verschuilt achter regeltjes , terwijl ze erg goed zijn in gelegenheidswetgeving als het hun uitkomt, begrijp die belgen erg goed !!
jimboxxx, adam

Tegen al die 'Belgen' die het steeds hebben over verdragen waaraan men zich moet houden, wil ik zeggen dat Belgie zich niet eens aan de eigen grondwet houdt! Brussel is officieel tweetalig en de Brusselse randgemeenten zijn Nederlandstalig. De praktijk is er anders... De VLD van De Ridder hoor je eigenlijk nooit over deze communautaire problemen. Denkt ze dat haar partij stemmen kan winnen met deze hetze tegen onze noorderburen?
Paul Henzen, Deurne (Antwerpen)

Ja dat is een heel goed idee, komen alle Belgen mosselen eten in Zeeland ! Goed voor de Zeeuwse Economie !
Jantje de Zeeuw, Yerseke

Rustig naar Antwerpen gaan. Naar een restaurant gaan waar ze mosselen verkopen. Daar vragen heeft u Zeeuwse mosselen en zeggen ze nee, dan opstaan en weggaan!
Johannes, 's-Gravenhage

Goed plan. Blijven onze mossels hier en worden goedkoper. Ze zijn namelijk schandalig duur. De kwekers hebben op voorhand de prijs opgedreven uit vrees voor een verbod op mosselzaad vissen. De mossels die nu op de markt liggen zijn gekweekt uit zaad dat is geoogst in een periode dat de regering tegen beter weten in vergunning gaf.
Stans, Amsterdam

Belgen moeten niet zeuren:Na veertig jaar hebben ze nog niet eens een begin gemaakt met de oplossing van een simpele bestuurlijke kwestie als Brussel-Halle-Vilvoorde.Ze mogen blij zijn dat alles in Nederland veel sneller gaat.Pas mijn rijbewijs verlengd in Belgie.Opnieuw een zacht rose drieluik gekregen.Het nieuwe formaat?" Dat zal nog wel tien jaar duren." volgens de ambtenaar.
Paul, Kïd

Onze Zeeuwse mosselen boycotten? Dat kan niet!!Dan gaan wij Nederlanders als strafmaatregel ook niet meer Manneke Pis bekijken!!
Johnny, Vlissingen

een heel goede beslissing van de belgen, afspraak is afspraak en als je beofft de westeschelde uit te baggeren , moet je het ook doen en niet zoals dit kabinet , de raad van state opdracht geven het te blokkeren , want het is werken onder één hoedje , alles voor het milieu , je ziet het aan de economie , in de ons omringende landen stijgt hij en bij ons daalt de economiegoed zo kabinet , jullie weten hoe je nederland naar de afgrond brengt
ron, vlaardingen

Uiteindelijk is het toch Vlaanderen die er het meeste belang bij heeft dat de genoemde projecten afgerond worden. Vertraging hebben ze zelf ook niets aan. Dan Nederland de belofte niet nakomt is ook niets nieuws. Dat hadden ze kunne weten.
Ronaldo67, Fryslân

Schitterend plan! Komen die Belgen gewoon hier hun mossels eten, zoals het hoort!
Elias Beekman, Zeeuws-Vlaanderen

Kopen wij geen jupiler meer en andere belgische zooi. Is een erg flauwe reactie van die persoon en getuigt niet van diplomatie.Alsof je met het boycotten van zeeuwse mosselen de nederlandse economie ontwricht? Hebben die belgen nou geen sterkere argumenten?
ad keulers, rucphen

Godelieve van der Kruis,Wij zijn inderdaad het volkje dat 3 talen spreekt. Zouden jullie ook beter kunnen dan zouden jullie als je massaal in de zomer naar frankrijk reist misschien ook een woordje kunnen spreken bij de bakker of op de camping want wat ik deze zomer weer heb mogen horen spreekt alle boekdelen. gewoon in jullie plat-hollands praten en maar hopen dat ze iets verstaan. En heb je al eens naar jullie vreselijke toonaarden geluisterd ? Die vind ik ook niet altijd hartstikke mooi hoor.
Kurt, Roeselare

Maakt mij niet uit wie er gelijk heeft, 1 ding weet ik zeker de Nederlandse regering liegt en bediegt iedereen. Er is geen land op de wereld die zo schofterig met haar bevolking omgaat. Maar ja.. is het nog een idee om een peleton soldaten naar het zuiden te sturen, dan nemen we gewoon belgie terug.
de Vries, Rotterdam

Als Nederland een verdrag ondertekent moet het dit maar naleven. Is Nederland soms een tweede Bush dat zomaar iedere internationale verplichting naast zich neerlegt en een bevriende buurstaat die dezelfde taal spreekt probeert te wurgen? Denk daar eerst over na. Over de Mossel, als jullie blijven moeilijk doen, is dat een oplossing. 90% van de mosselen gaat naar België, het zou de ineenstorting van de mosselindustrie betekenen in Zeeland.
Pieter-Jan, Antwerpen

Als men toch graag de theorie van ikke ikke in Europa wil hebben. (Nederlanders hebben zich al meermaals TEGEN Europa uitgespoken).Kunnen de Belgen beter wegentaksen op de vrachtwagens opleggen. Dan zijn die tunnels in Terneuzen duurder voor de haven van Rotterdam om Europa binnen te rijden.
VDWd, Gent Belgie

Annick de Ridder heeft blijkbaar nog niet begrepen dat er in andere Europese landen een scheiding der machten bestaat. De Raad van State behoort tot de rechterlijke macht en hoeft zich dus niets aan te trekken van verdragen die de uitvoerende macht in Nederland ondertekent. Zou De Ridder zich niet beter bezighouden met de corruptie in de rechterlijke macht in Belgie?
Paul Henzen, Deurne (Antwerpen)

Vergeet niet dat er een verdrag bestaat, opgemaakt tijdens de opspitsing van Belgie met Nederland (rond 1840), dat de Nederlanders er zich toe verbind de schelde vrij te houden en doorgang MOET bieden voor de haven van Antwerpen. En het is daarom dat uw regering met andere uitvluchten komt, om de boel zo lang mogelijk uit te kunnen stellen.
VDWd, Gent Belgie

De aktie wat betreft een boycot van de mosselen slaat nergens op,maar ze hebben wel gelijk,want er is een accoord voor uitdieping van de Westerschelde en dat accoord moet Nederland respecteren.
JB, Zwijndrecht

De opmerking " Met een buur die je een mes in de rug steekt " kiest ze verkeerde woorden maar voor de rest heeft ze volledig gelijk. Afspraken zijn afspraken en Nederland blijft in gebreken. Dit kost Antwerpen heel veel geld en daarom zijn ze terecht boos. Als er al iemand geschikt is om met deze Belgische mevrouw tot een goed gesprek te komen is dat minister Eurlings. Stuur hem maar op pad en dan komt het wel goed en Nederland moet zich realiseren dat men fout is en ook als zodanning handelen en snel.
widebrow, Venlo
enz...,enz...,
Moraal: Zit zowel Nederland als Antwerpen dan echt vol met dommerikken en lomperikken? Zijn dat die toeristen die in het weekend Antwerpen terroriseren om dan lekker Hollands te gaan eten in frituur Number 1 met een kleintje patat?
Laat hen aub toeristenbelasting betalen voor elke stap die ze in de Hoogstraat zetten, vraag in iedere horecazaak 5 euro voor iedere Nederlander die er komt pissen zonder dat hij iets consumeert en stuur iedere kees die de weg vraagt naar de Hoge Maay.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten