maandag 17 augustus 2009

Antwerpen kermis...

Ze zit er op, de Antwerpse kermisweek. Alhoewel, hebt U veel kermis gezien? Ik alvast geen foorkramen, kindermolens en/ of kermisattracties. Toch een paar attributen die onlosmakelijk met een kermis verbonden zijn. Of toch, Eén molen op het Astridplein, die daar wat verloren voor de Zoo staat.
Een grote jaarmarkt was er wel, want zo kan je de Rubensmarkt toch noemen. En muziek..... in overvloed: Agora Mundi in de Statiestraat, Jazz Middelheim in De Brandt, Linkerwoofer in de Boeienweide, en noem maar op, maar ik betwijfel of die festivals opzettelijk in de kermisweek geprogrammeerd werden.
Waar is de tijd naartoe dat tijdens de kermisweek een groot podium op de Grote Markt stond met alle dagen optredens? Vergane glorie? Is de Grote Markt het centrum van Antwerpen niet meer? Of weet de Antwerpenaar niet wat "kermis" is?
Volgende week, uiteraard buiten de kermisweek, is het "Antwerpen Proeft" en "Bollekesfeest", maar... ook niet op de Grote Markt. Zij verhuizen naar het Zuid.
Ligt het nu alleen aan het feit dat ik een "boer van over 't water" ben dat ik vind dat Antwerpen -kermis geen kermis is? Of denkt U er ook zo over?
Reageer voor één maal massaal en laat Uw mening weten of laat weten hoe het vroeger was.

2 opmerkingen:

  1. De grote markt in Antwerpen bestaat die nog en waar ligt die? Het geluid zal misschien de burgervader storen in zijn "zware werk" ?

    BeantwoordenVerwijderen