vrijdag 21 augustus 2009

Rascisme van boven de Moerdijk...

De ludieke aktie van Annick de Ridder en Ludo van Campenhout ivm een mosselboycot in Antwerpen heeft al gezorgd voor heel wat commotie, zowel aan deze als aan de andere kant van de grens. Velen hadden en hebben blijkbaar nog steeds niet door dat beide politici enkel de bedoeling hadden om het probleem van de Schelde-uitdieping "het gesprek van de dag" te maken. En daar zijn ze dan ook glansrijk in geslaagd. Na onderhandelingen met de Nederlandse VVD, die er zonder de mosselboycot-actie nooit zouden gekomen zijn, gaat de VVD een voorstel indienen tot een noodwet, zodat de Schelde-uitdieping toch kan doorgaan.
Een ander acpect van deze ludieke actie zijn de reactie's van zowel concurrerende politici, Belgen die op andere partijen stemmen en hen populisme verwijten, domme Antwerpenaars die denken dat Antwerpen alleen draait op de Nederlandse toeristen in het weekend en, het ergste van al, racistische Nederlanders.
Want vroeger hadden die Nederlanders enkel de Molukkers die ze konden uitschelden voor het vuil van de straat en nu hebben ze een nieuwe categorie gevonden: de Belgen, door hen steevast "domme Belgen" genoemd. Ze dreigen ermee Belgiƫ binnen te vallen met hun leger, de Schelde-arm af te sluiten, niet meer naar Antwerpen te komen (een belofte die ze hopelijk nakomen), enz... .
Belgen zijn ineens arrogante kl...zakken, domme kl...ten, liggen in ruzie met Walen, Fransen, Marokkanen, Turken, en noem maar op, zijn te lui om zelf te baggeren, drijven de prijs van de mosselen omhoog, zijn zo dom als olie, enz..., enz... .
Nu snap ik waarom ze ieder weekend Antwerpen onveilig maken met hun schrille kopstem en lege portemonnee. Ze denken dat ze hier in de Zoo zijn en komen, uiteraard gratis, aapjes kijken...

1 opmerking:

  1. Swakke: Nederlanders racisten kom nu ben je een haartje betoetert
    Haha laat me ni lachen!!
    Ken maar een volk dat denkt het middelpunt van de wereld te zijn

    BeantwoordenVerwijderen