zaterdag 15 augustus 2009

Laat de Hollanders stikken in hun mosselen...


Tot aan de Belgische onafhankelijkheid in 1830 hebben ze met ons "sokkedijzen" gespeelt, die Hollanders, tot de Belgen in opstand kwanen na "De stomme van Portici" en alle kezen terug verjoegen naar waar ze thuis hoorden, boven de Moerdijk. Van dan af was er tussen de Belgen en de Nederlands een goede verstandhouding, tot nu...

Want zeg nu zelf, als je iemand echt pijn wilt doen, moet je er niet op slaan, maar hem raken in zijn portemonnee, in zijn geldbeugel. En dat doen die Hollanders nu precies met ons. Door hun overeenkomst eenzijdig te verbreken ivm de Schelde-uitdieping, raken ze ons in onze portemonnee. Ze belemmeren de expantie van de Antwerpse haven en kosten ons op die manier jaarlijks minimum 70.000.000 euro. En dat door protest van een paar geitenwollen sokken en baarddragende groene jongens, die in hun ganse leven nog geen dag gewerkt hebben.

En nu? De wapens opnemen tegen onze noorderburen? Alstublieft niet! Met dat operetteleger van ons bestaande uit 50plussers en zonder kogels zijn we al verslagen voor we Axel bereiken, laat staan Amsterdam.

Neen, verdomme, hen pakken waar het het meeste pijn doet, in hun portemonnee. Er worden in Antwerpen alleen, op jaarbasis, méér mosselen gegeten dan in heel Nederland, dus... bijf gerust mosselen en oesters eten, maar weiger pertinent Zeeuwse. Schakel over op Ierse, Deense, Noorse, of voor mijn part Beverse mosselen en oesters, maar laat die Hollanders stikken met hun mosselen, zolang ze hun belofte niet nakomen. Laat hun mosselen wegrotten in hun Oosterschelde. Dan zullen ook zij miljoenen én jobs verliezen.
Als iedere Antwerpenaar en ieder Antwerps restaurant meedoet met deze aktie krijgen we binnen de kortste keren die kezen op hun bek... en zullen ze smeken om alstublieft de Schelde met hun blote handen te mogen uitgraven.

En terwijl ze graven, kunnen ze hier in het weekend niet tegen de kathedraal komen zeiken. Zo vangen we twee vliegen in één klap...

5 opmerkingen:

  1. Ik neem aan dat dit platte bericht is bedoeld om eens goed te lachen. Als we de Hollanders gaan boycotten, en ze niet meer naar 't stad komen zal dat een ramp zijn voor de Antwerpse horeca en winkeliers.
    De uitdieping van de Westerschelde moet er natuurlijk komen, door overleg, waarin men moet inzien dat economische belangen zwaarder wegen dan milieu ethiek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. denken jullie dat alleen Antwerpenaars leven van de westerschelde. k zou in dit artikel Antwerpen maar even wijzigen naar Vlaanderen. Als je even wil eerlijk zijn ook De Gentse haven bv is heel afhankelijk van Nederland en van de Westeschelde door de problematiek rond hun sluizen welke moeten verbreed worden te Terneuzen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is "plat"? Ik hoop in ieder geval dat U beseft dat dit "Woord van de redactie" wars staat van alle journalistieke regels. Bovenstaand artikel is een ludieke aktie om het probleem van de (niet-)uitverdieping van de Schelde onder de aandacht te brengen. En blijkbaar lukt dat, want de actie heeft al de Nederlandse media bereikt.
    Verder betwijfel ik of de Nederlanders in Antwerpen de "grote verteerders" zijn, tenzij voor een "kleintje patat" in Frituur Number 1.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ... het wordt tijd dat we als vlamingen even over de grenzen heen kijken en onze ingeboren instelling van alles te kopen van Nederland wat men ons komt aanbieden. De nederlanders zijn wel bekend om hun zakelijkheid en handelsinitiatief , dit door de eeuwen heen, denk maar even aan de Nederlandse koloniën! Neem even een zoektocht op internet om artikelen of diensten te vinden, en je gaat steeds op de eerste paginas enkel Nederlandse sites vinden, wij Vlamingen komen daar nauwelijks aan bod!!! ... nu even over de mosselen... , weer een bewijs dat we gemakzuchtig zijn, waarom voeren we geen mosselen in vanuit Spanje, deze maken furore bv in Parijs in alle beste bistrots onder de naam "Moules D´Espagne" , ... en oh, wisten jullie dat de Nederlanders ze ook invoeren en dan aan ons verder verkopen !!! ...juist, we zijn WEER te laat, of te laks... en dan maar zeuren. ... heerlijke mosselen uit Galicië..., dubbel zo groot als de ons bekende jumbo´s en heerlijk van smaak, smakelijk. Hasta luego.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. GEEN anonieme reactie's, aub!!!!! Ik weet graag met wie ik praat. Dat is een elementaire vorm van beleefdheid.

    BeantwoordenVerwijderen