donderdag 27 augustus 2009

Regularisatie en werken...

België heeft arbeiders nodig. De babyboomers (wij dus) naderen de pensioengerechtigde leeftijd. Dat betekent dat tussen 2010 en 2030 het arbeiderspotentieel in Europa zal afnemen met 20 miljoen eenheden. En... aangezien diverse Belgische regeringen na elkaar ons pensioengeld gebruikt hebben voor andere doeleinden, of simpelweg opgesoupeerd hebben, moeten er andere mensen werken om ons voor de rest van ons leven te onderhouden. Met andere woorden, ons sociaal zekerheidsstelsel is totaal ondermijnd door wanbeheer.
De oplossing? Migranten die een structurele bijdrage willen leveren aan onze maatschappij, die zich volledig willen integreren en constructief willen bijdragen aan onze samenleving. Niet de "migranten" die zich enkel en alleen in België, en dan liefst in Antwerpen willen vestigen omdat ze beroep kunnen doen op onze (uitgeholde) sociale zekerheid zonder er zelf ooit iets aan bij te dragen.
Vanwaar deze uitval naar migranten? Omdat er aan alle goedheid en solidariteit een einde komt. Omdat we de realiteit onder ogen moeten durven zien. Omdat we, ondanks de beweringen van de linkse rakkers, niet kunnen blijven regulariseren zonder failliet te gaan.
Neem nu simpelweg Antwerpen, een stad met tussen de 470.000 en 480.000 inwoners. Ondanks het feit dat er een tekort is aan arbeiders genieten maar liefst 30.000 (oude of nieuwe) Antwerpenaars werklozensteun. In die 30.000 zitten er maar liefst 11.600 van buiten de Europese Unie. Waren die niet naar Antwerpen gekomen om het tekort aan arbeidsplaatsen op te vullen?
30% van het budget van het Antwerpse OCMW, bestemd voor leefloners, gaat naar geregulariseerde asielzoekers. Zijn die dan ook niet naar Antwerpen gekomen om het tekort aan arbeidsplaatsen op te vullen?
En nu krijgen we een nieuwe regularisatiegolf. Wie gaat dat betalen? Wij? De babyboomers op pensioengerechtigde leeftijd? Neen, bedankt!
Momenteel lopen er in Antwerpen 10.120 regularisatiedossiers. Tel daarbij 25% van het generaal pardon of 6250 dossiers bij. Dan spreken we over ruim 30.000 mensen + de volgmigratie, waarbij tegenwoordig ook de broers en zuster meetellen. Uit het verleden blijkt 50%, dus 45.000 mensen.
Ongeveer 50% daarvan vraagt en krijgt in Antwerpen leefloon (483,86 euro/maand voor een samenwonende, 725,79 euro/maand voor een alleenstaande en 967,72 euro/maand voor iemand met een gezinslast van minstens één kind), verhoogde kinderbijslag, ziekenfonds, een omnipas van De Lijn, huur- en verwarmingstoelage én tussenkomst bij dringende medische kosten. Veel gepensioneerden en langdurig zieken met een serieuze arbeidscarriëre moeten het met véééél minder doen.
Je moet echt geen econoom of boekhouder zijn om te begrijpen dat deze toestand onhoudbaar is voor de stad en vroeg af laat zal resulteren in verhoogde gemeentebelastingen, terwijl de werkende bevolking nu al 8% betaald. Het hoogste in België trouwens.
Toch wel cijfers om over na te denken, zeker als je weet dat er in Antwerpen mensen zijn die hun levenlang gewerkt hebben en bij een panne aan hun TV geen nieuwe kunnen betalen wegens te klein pensioen.
Pas op, ik scheer niet iedereen over dezelfde kam. Er zijn wel degelijk migranten van binnen en buiten Europa die zich in Antwerpen geïntegreerd hebben, zelf "plat aantwaarps" spreken, werken en constructief bijdragen tot de opbouw van de maatschappij en de sociale zekerheid.
Alleen wordt het tijd dat alle profiteurs, die tijd zat hebben om te betogen, te bezetten en te hongerstaken een ticket naar het thuisland krijgen. Voor mijn part eerste klasse, met maaltijden en drank aan boord en als het echt moet een "animeermeisje" bovenop, want dat is nog altijd goedkoper dan één maand leefloon en bijbehoren.
En voor alle "rode en alternatieve rakkers" die toch zullen reageren: Zijn jullie bereid om vanaf nu 10% gemeentebelasting te betalen in Antwerpen? Of behoren jullie tot die 30.000 Antwerpse werklozen, zodat je tijd zou hebben om actie te voeren.....voor regularisatie, tegen de Lange Wapper, tegen de aanleg van het stadspark, tegen het opkuisen van het Munthof, voor het behoud van Doel, voor nog meer multiculturele activiteiten, tegen de uitdieping van de Schelde, ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten