dinsdag 6 mei 2008

Depannage "La France", steeds tot Uw dienst.

Sinds enkele jaren is het veranderd, maar... iedereen die vroeger in Antwerpen woonde of er regelmatig kwam, kent bovenstaand logo wel. Inderdaad... de lievertjes die op vraag van de politie uw foutgeparkeerd voertuig kwamen takelen en het nadien stalden (of mooi gezegd: in bewaring namen) op hun terrein.
Indien u dan een "parkeerslachtoffer" was, mocht u bij deze heren uw voertuig afhalen tegen betaling van de takel- en stallingskosten, niettegenstaande uzelf niet om takeling en/of stalling had gevraagd. Eén en ander was niet zo wettelijk, maar wie maalt daar nu om als u het met een politievriend te doen hebt: eerst betalen en dan uw voertuig meenemen (tenzij u duidelijk liet blijken dat u op de hoogte was van de vigerende wetgeving).
Deze middag zag ik één van de takelwagens met het gekende logo een werflift lossen op de hoek van de Steenhouwersvest en de Korte Ridderstraat. Als (ex)politievriend heb je natuurlijk geen signalisatie nodig en mag je doen alsof je neus bloedt als er een rij auto's staat te wachten terwijl je aan het klungelen bent. Uiteraard is het dan ook normaal dat je je lading achterlaat, terwijl deze lading én de Korte Ridderstraat én het voetpad van de Steenhouwersvest belemmerd.
Dat zo'n takelcontract met de politie geld opbrengt (met of zonder steekpenningen, of mooier gezegd: drinkgeld) wist ik, maar dat je van zo'n contract ook een dikke nek krijgt, dat heb ik nu pas gezien.
En dan verschiet men ervan als een Gentse prof zegt dat Antwerpenaren de minst geliefde personen van België zijn. Je zou voor minder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten