vrijdag 23 mei 2008

Horecaprotest

Morgen gaat de Horeca van de Antwerpse Grote Markt met toeters en bellen hun ongenoegen kenbaar maken over het feit dat de ijspiste en het kerstdorp zal verhuizen naar het Steenplein. Ze komen dan met een deel voorstellen voor de dag zoals het beperken van sterke drankverkoop, vroeger sluiten van de drankkraampjes om dronkelingen én dus miserie te vermijden, meer kerstsfeer, enz...
Maar... Zijn zij het zelf niet die de drankkraampjes voordien bemanden? Zijn zij het zelf niet die in diezelfde kraampjes de grootst mogelijke brol van jenever en glüwhein verkochten aan de hoogst mogelijke prijs?
Nu ze doorhebben dat ze door hun eigen stommiteiten en overdreven winstbejag de volgende kerstperiode inkomstenverlies zullen hebben, valt hun euro.
Waarom niet gewoon die vreet- en zuipkramen gewoon weren op de Grote Markt en er een echte kerstmarkt van maken waar men kerstbomen, kerstversiering, kerstartikelen, enz... kan kopen. Eten en drinken kan men toch in de bestaande horecazaken???? En waarom geen stemmige kerstmuziek spelen zoals in andere steden in plaats van die opzwepende disco???
Eerlijk, soms heb ik de indruk dat iedere Antwerpenaar van zichzelf denkt dat hij het warm water heeft uitgevonden, niet wetende dat hij gewoon op z'n handen stond te pissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten