maandag 19 mei 2008

Het geheim van het Prinsenbos


Eigenlijk zou dit een mooie titel kunnen zijn van een sprookje, of zelfs van een album van Kuifje of Jommeke, maar de waarheid is minder sprookjesachtig.


Het Prinsenbos is een bos, waarin vier huizen staan, gelegen in het dorp Assent, een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Bekkevoort.

Vorige week werd in de tuin van één van de bewoners, de Nederlander Remco, een lijk opgegraven, in verre staat van ontbinding. Het bleek te gaan om het lichaam van de 31-jarige Renata Jonkers. Als vermoedelijke dader werd de Oostblokker Razem Z. aangehouden. (door zijn buren, waaronder Guy Swinnen gekend als "Remco").
Op het eerste gezicht zullen zowel de naam van het slachtoffer en van de dader weinig Antwerpenaars iets zeggen, maar... als ik U vertel dat hij het "Levend standbeeld Anthony van Dyck is" en zij de "Moeder met Kind" die als levens standbeeld voor de OLV-kathedraal zat, dan zal er bij velen een lichtje gaan branden.
"Anthony van Dyck" was sinds enkele jaren verdwenen uit het Antwerpse straatbeeld om voltijds goeroe te spelen in zijn eigen sekte in het Prinsenbos, waar hij "healings" organiseerde. Op één van die "healings" is het blijkbaar misgegaan. Collega's straatartiesten hadden verwacht dat hij, gezien zijn gedachtengang, zijn leven zou eindigen in één of andere instelling, maar dachten in de verste verte niet aan doodslag. Het laatste optreden van Renata voor de kathedraal dateert van rond Kerstmis 2007.
Echt kennen doen we ze niet in Antwerpen en toch zullen we ze missen. Ze maakten een beetje deel uit van het "straatmeubilair".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten