zondag 11 mei 2008

ET phone home

Vorige week besliste het Antwerpse college om voortaan wat strenger op te treden alvorens vergunning wordt verleend aan belwinkels, clubs en VZW's. Dit bericht werd door de persdienst van 't stad via de geëigende kanalen verspreid en in de diverse media gepubliceerd.
Nu veronderstel ik dat ieder weldenkend, niet-crimineel persoon het er mee eens zou zijn dat alle nachtwinkels, belwinkels, videotheken, wedkantoren, seksinrichtingen, club-vzw’s en feitelijke verenigingen een uitbatingsvergunning moeten hebben. Dat de exploitanten van deze instellingen voortaan zélf een bewijs van goed gedrag en zeden moeten voorleggen vooraleer zij een uitbatingsvergunning kunnen verkrijgen. Dat de activiteiten van een club-vzw moeten overeenkomen met het doel waarvoor de vzw is opgericht, enz, enz... .
Maar... doordat sommige media niet de volledige berichtgeving gepubliceerd hebben en enkele zaken uit hun contex hebben getrokken, tiert de onzin op de diverse krantenfora welig. Sommigen beweren dat Patrick Janssens zijn Arabische kiezers nu afvalt, andere gaan nog verder en spreken over schending van het gelijkheidsbeginsel, nog anderen promoten de inplanting van Arabische supermarkten (alsof die er nog niet zijn).
Wanneer ik dergelijke "reactie's van de lezers" lees vraag ik mij dikwijls af of de schrijvers ervan ooit school hebben gelopen, enige notie van politiek hebben of zelfs simpelweg het dagelijke nieuws volgen. Ik vrees van niet, want, mochten ze dat wel doen, dan zouden ze weten dat er in Antwerpen regelmatig VZW's gesloten worden wegens overtredingen op de drugwetgeving, dat "samen thee-drinken" géén doelstelling van een VZW kan zijn, dat vele belwinkels een facade zijn voor minder frisse praktijken, enz...
Weten dergelijk mensen niet dat de Carnotstraat, de Offerandestraat, de Handelsstraat, de Abdijstraat, enz... vroeger bloeiende en gezellige winkelstraten waren, die nu, op enkele decennia omgetornt zijn in vervuilde storten met om de tien meter een Arabische slager, om de vijf meter één of andere louche vzw en om de dertig meter een belwinkel? Weten dergelijke mensen dat de oudere Belgen bij valavond niet meer door deze buurten durven wandelen?
Ik stel voor dat deze fora-vervuilers, die overal tegen zijn waar een ander voor is en omgekeerd, enkele maanden in een dergelijke buurt gaan wonen. Misschien dat zij nadien wel zinnige dingen gaan schrijven.

1 opmerking:

  1. Beetje stevig van leer getrokken, maar er zit een ruime kern van waarheid in.

    BeantwoordenVerwijderen