vrijdag 30 mei 2008

Bescherm die mens aub tegen zichzelf.

In een ver verleden, toen er in België nog geen commerciële zenders bestonden en de keuze van de kijkers beperkt werd door onze twee nationale zenders en twee Nederlandse zenders, diende men van zéér goede huize te zijn om kans te maken éénmaal in uw leven op televisie te verschijnen.
Onze nationale zender had destijds ook een "opvoedkundige taak".
Nu echter, met een overaanbod van door reklame geteisterde commerciële zenders, komt bij manier van spreken een "hond met een rok aan" op televisie. Eén van die honden met een rok aan is "Jean-Marie Pfaff". Akkoord, in een ver verleden was hij één van de grootste, zo niet de grootste, doelman ter wereld. Maar, dat was in een ver verleden.
Destijds was hij een groot figuur, waar iedereen respect voor had. Nu echter, een zielig figuur, waar menigeen mee lacht. Hoeveel seizoenen worden de mensen nu al geteisterd met het cultureel hoogstaand programma "De Pfaffs", met pakkende dialogen zoals :"Verdomme, Kelly, den hond heeft weer gescheten".
Alsof dat niet erg genoeg is gaan ze ons ook nog eens opzadelen met een tijdschrift, gevuld met intervieuws die zogezegd door Jean-Marie zijn afgenomen, terwijl ieder weldenkend mens weet dat hij geen twee zinnen zonder fouten kan uitspreken, laat staan kan schrijven.
En het ergste van al is dat hij dan nog in onze provincie woont en zijn uiterste best doet om een soort pseudo-Antwerps te praten. Arm medialandschap!!!!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten