maandag 12 mei 2008

Antwerpen binnenkort Nederlandse provincie?


Vandaag publiceerde de Nederlandse krant "De Telegraaf" een opmerkelijke uitspraak van de omstreden politicus Geert Wilders. Na de wereldpers te hebben gehaald met zijn anti-koranfilm, is zijn volgende kwakkel een fusie tussen Nederland en Vlaanderen.


Hierdoor zou Nederland er uiteraard de haven van Antwerpen bij krijgen, de luchthavens van Deurne, Oostende en Zaventem.


Wilders ziet het al concreet en oppert dat de Nederlandse premier Balkenende eens een onderhoud zou hebben met zijn Vlaamse collega, minister-president Kris Peeters, over een mogelijk samengaan. Het moet alleszins een vrijwillige en geweldloze fusie worden. "Het is niet de bedoeling dat we een of ander korps naar het zuiden sturen." Een referendum moet volgens hem uitwijzen of beide bevolkingsgroepen het idee genegen zijn.


Het voorstel moet bij Vlaams Belang als muziek in de oren klinken, maar toenadering tussen de PVV en de partij van Bruno Valkeniers ziet Wilders niet zitten. "Ik wil niets met die of enige andere buitenlandse partij te maken hebben."


En wat winnen wij erbij? Nog meer dronken, lallende Nederlanders die tegen de kathedraal staan pissen? Wordt het Bolleken Koninck vervangen door de paardenpis van Heineken? Gaan we kroket uit de muur eten?



Gelukkig weten we wie die fusie voorstelt en hoeven we ons geen zorgen te maken, want... ooit al eens naast een Nederlander op een camping gestaan?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten