dinsdag 27 mei 2008

Antwerpen: Land van belofte voor leeglopers en ander ongedierte

Wanneer men dagelijks grasduint tussen het Antwerpse nieuws, dan stoot men geregeld op zaken die elke verbeelding tarten.
Iedere rechtgeaarde Antwerpenaar kent ze waarschijnlijk of heeft er op z'n minst al mee te maken gehad. De laveloze, Aldi-bier-zuipende daklozen die de Groenplaats, het De Conincksplein, de omgeving van het station, enz... inpalmen. Ze denken dat ze de koningen en koninginnen van die pleinen zijn en gedragen zich daar ook naar.
Nu bestaan in Antwerpen al een tijdje de zogenaamde "overlastboetes". Administratieve boetes die kunnen opgelegd worden aan personen die duidelijk overlast, zoals sluikstorten, nachtlawaai, enz... veroorzaken.
In Antwerpen bestaat ook het DAK (Daklozen Aktie Comitee) dat (zogezegd) de belangen van de daklozen verdedigt. Die hebben andermaal het warm water uitgevonden en gaan tegen 't stad procederen omdat de overlastboetes voor overtredingen zoals sluikstort, nachtlawaai of vandalisme volgens hen een 'willekeurig en ongrondwettelijk misbruik' is.
Als die klojo's van DAK dan toch iets willen doen, dat ze dan hun "beschermelingen" van de drank en de drugs afhelpen, dat ze hun beschermelingen dan wijsmaken dat arbeid inderdaad adelt en laat ze hun beschermelingen dan duidelijk maken dat de Antwerpse pleinen niet uitsluitend van hen zijn, maar dat ze, integendeel, zelf de overlast op die pleinen zijn. Leer hen dan ook dat het niet opgaat zich lazarus te zuipen in het Aldi-bier om nadien de bestaande horecazaken te gaan vol kotsen en zeiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten