zaterdag 10 mei 2008

Antwerpse Ali Ben Heylen vindt het warm water uit

Een Turkse krant maakt zich druk over een beeld in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Dendermonde.
"Maak een eind aan deze zwijnerij," kopte de krant Yeniçag vrijdag. Het onderstel van de preekstoel in de Onze-Lieve-Vrouwkerk zou de profeet Mohamed afbeelden, vertrappeld door twee engelen.
Het gaat om een 17de-eeuwse preekstoel gedragen door twee vrouwelijke engelen die man vertrappelen met een boek in zijn hand.


De Turkse krant neemt de zaak serieus en spreekt van een belediging. Herinner u de Deense cartoons en de heisa die ze in de islamitische wereld hebben teweeg gebracht.

Diezelfde dag heeft de Antwerpse Oppersteef Philip Heylen een ingeving. Het is Pinksteren en vurige tongen verschijnen boven zijn kruin. De Heilige Geest maakt zich meester van hem, want... hij wil de leegstaande of weinig gebruikte Antwerpse Katholieke kerken overdragen aan de Moslim.
Hij die het woord "Christelijk" hoog in zijn vaandel voert (CD&V), die door de Moslims Christen hond wordt genoemd, gaat van Christelijke ruimten Moskeeën maken. Misschien kan hij dan op het oksaal ook een VZW-theehuis laten huizen en de biechtstoelen gebruiken als telefooncellen voor goedkope gesprekken naar het thuisfront? Of het tabernakel gebruiken om weed in op te slaan?

Als je echt niets anders kunt dat holebi-congressen naar hier halen (waar ik trouwens niets tegen heb) en kerken verkwanselen, wordt het dan geen tijd een serieuze job te zoeken. Misschien, hééééél misschien kom je dan ooit nog wel eens geloofwaardig over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten