dinsdag 24 juni 2008

Stad Antwerpen toont weinig respect voor zijn brandweerkorps

Als er één stadsdienst is waar men terecht trots op kan en mag zijn is het het stedelijk brandweerkorps. Ondanks de verhalen over de hectoliters bier die deze mannen en vrouwen naar binnen kunnen werken voeren zij een zéér zware job uit en verdienen zij onze waardering.
Een waardering die ze op 't schoon verdiep niet naar behoren krijgen, want de Antwerpse spuitgasten moeten tot hun zestigste aan de slag blijven. Maar de stad kan hen vroeger op rust sturen, al vanaf 56jaar met het zogenaamd Verlof Voorafgaand het Pensioen. Tot twee jaar geleden hadden de Antwerpse brandweermannen dat en mochten ze opstappen vanaf 58 jaar. Maar het stadsbestuur verlengde deze maatregel niet.
Daarnaast is Antwerpen de enige brandweerdienst die géén zaterdagvergoeding betaalt. Verscheidene jongeren stapten al over naar de Brusselse brandweer, omdat ze daar maar liefst 200euro per maand meer verdienen. En wat zegt hun korpschef? 'De zaterdagvergoeding komt er niet', zei korpschef Addiers. 'De stad maakt geen financiële middelen vrij.'
En voor het pensioen op 56 jaar heeft de stad ook geen geld.
Ik vraag me af wat de stad wel doet met die 8% gemeentebelastingen, de taks op bedrijfsruimten, de terrassentaks, het parkeergeld, en noem maar op. Ge maakt mij toch niet wijs dat al die inkomsten naar het loon gaan van de Directeur Veiligheid? Kwatongen vertellen daar twee zaken over:
1. Dat het een dikbetaalde job is.
2. Dat het voorbehouden is voor afgedankte lieven van plaatselijke hoogwaardigheidsbekleders.
Ja, als dat tweede punt waar is, mag het een euroken kosten, en een ex-lief is een ex-lief, daar kan geen brandweerman tegen op.




1 opmerking:

  1. Hihihihihi, die kwatongen zijn precies goed op de hoogte. Hou ze in ere

    BeantwoordenVerwijderen