maandag 2 juni 2008

Mislukte persconferentie en toogpraat

De ene dag is de andere niet, zeker in verband met nieuwsgaring. Nieuws kan je als journalist nu eenmaal niet maken, je kan het enkel verslaan. Buiten het feit dat enkele Polen zich in de Bredestraat weer eens hebben laten gaan, met één dode en twee zwaargewonden tot gevolg, is er weinig te melden, behalve dat het hier misschien weer over illegalen gaat die het criminaliteitscijfer in Antwerpen andermaal de hoogte in jagen.
Enfin, we hadden een uitnodiging op zak voor een persconferentie ivm de inhuldiging van een "vogel" in het Centraal station. Wij daar naar toe en kennis genomen van een "gedrocht in recyclagemateriaal" dat aaneengeplakt is met bruine tape. Géén persmap, geen ontvangst, gewoon niks, geen kloten.
Op weg daar naartoe, op de Vrijdagsmarkt, een ziekenwagen, de MUG en de ladderwagen van de brandweer, die ergens een slachtoffer van een eerste verdieping aan het halen zijn. Uit respect voor het slachtoffer schrijf ik geen verdere details, dat zullen anderen wel doen.
Na de, voor mij, onintressante persconferentie, dan maar de krant gaan lezen in café Den Bengel op de Grote Markt.
Nieuwsgaring daar?
Enkele overijverige vrouwelijke dieners die weer een slachtoffer gevonden hebben in een leverancier die na elf uur nog aan het leveren was. Maar dat is geen nieuws meer.
Dan maar luisteren naar de "toogpraat":
Patrick Janssens is zijn lief kwijt. Nu ze haar postje vast heeft zal die sukkelaar aan zelfbevrediging moeten doen of een ander lief zoeken.
En,... de zwemvijver van Boekenbergpark is open, blijkbaar met een vervuilde bodem en vol algen, maar geen haan die daar over kraait, omdat het nieuws van de dag, volgens de toogpraat, toch het feit is dat ons aller Patrick weer alleen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten