donderdag 5 juni 2008

Gaat de Antwerpse diversiteit hier niet één stap te ver?



Het Antwerpse stadsbestuur wil dat bedrijven en organisaties waar het mee samenwerkt, voortaan hun maatschappelijke engagement aantonen.
De stad wil zo de toegang van minderheden op de arbeidsmarkt verhogen. Dat staat in het stadsplan diversiteit, het stokpaardje van Monica De Coninck. Het gaat om ecologische en sociale maatregelen zoals bijvoorbeeld het in dienst nemen van minderheden als allochtonen, mensen met een handicap of homoseksuelen, zegt schepen voor Diversiteit Monica De Coninck. Antwerpen is vast van plan om de nieuwe maatregel in te voeren. Het stadsbestuur moet alleen nog onderzoeken hoe het de voorwaarden juridisch kan afdwingen van de aannemers en leveranciers. Antwerpen is ook medeorganisator of -financier van talrijke evenementen. Daarmee beschikt de stad over een hefboom om andere organisaties aan te sporen om hun maatschappelijke engagement op te nemen. Zo moeten organisatoren hun evenementen onder meer toegankelijk maken voor mensen met een handicap, zo niet krijgen ze geen vergunning van de stad.




Kijk, dat evenementen toegankelijk moeten zijn voor gehandicapten, vind ik niet meer dan normaal. Dat de stad Antwerpen nog steeds niet weet dat homosexuelen gewone mensen zijn met een andere sexuele voorkeur en géén bezienswaardigheden of abnormalen, die net als heterosexuelen functies uitoefenen in alle sociale lagen, vind ik niet normaal. Maar.... als men, om op steun van de stad te kunnen rekenen allochtonen in dienst moet nemen, dan is dat krankzinnig abnormaal. Stel u maar een koor voor op het Nationaal Zangfeest (een typisch Vlaams cultureel feest) met een koor van Noord-Afrikanen en Oost-Europeanen die als voorzangers gaan fungeren voor typisch Vlaamse liederen.


U denkt dat dat moet kunnen? Waarom, Mevrouw De Coninck, verplicht U dan niet de allochtone, louche VZW's om Vlamingen te aanvaarden als personeel, alvorens ze op uw steun kunnen rekenen? Of is dat racisme? Wat is uw "diversiteitsvoorstel" dan ten opzichte van de Vlamingen?


Mogen wij, als autochtonen, aub nog een beetje onze eigenheid behouden? Of wordt er alleen nog steun gegeven aan initiatieven met een gekleurd tintje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten