woensdag 18 juni 2008

Kerstmarktperikelen

De kogel is (bijna) door de kerk. Zowel de grote als de kleine ijspiste zouden op de Grote markt blijven, maar.... Het kerstdorp verhuist, hoe dan ook, naar het Steenplein. Dankzij de regeltantes op het Schoon verdiep en de "nieuwe Belgen" die de vorige kerst voor de nodige ambras hebben gezorgd gaat er terug een mooie Antwerpse traditie verloren.

Is het dan echt onmogelijk om het aantal zuip- en vreetkramen te verminderen en de politie doelgericht te laten optreden op de kerstmarkt?

Sommige schepenen in Antwerpen maken snoepreisjes naar Amerika om de Red Star Lines te promoten. Is het dan niet veel goedkoper om diezelfde schepenen eens naar de kerstmarkt in Brussel, Dendermonde, of, als het in het buitenland moet zijn, naar Keulen of Aken te sturen om hen te laten zien hoe het wel moet?


Multiculturele markten op het St-Jansplein en Antwerpen-Noord kan wel, maar een aloude traditie van een kerstmarkt kan blijkbaar niet. Is de "A" dan toch een "A" van armoede, arabieren, a-sociaal, allochtonen, anti-traditie, alshetmaaropbengt, enz...?

Probeer maar eens één zelfstandige een kraam te verhuren van méér dan 2.700,€ op een lokatie waar geen kat komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten