zaterdag 4 juli 2009

Yasmine-mania...

Gisteren namen familie, vrienden, collega's, kennissen en fans afscheid van Hilde Rens (Yasmine), een jonge, talentvolle vrouw die er voor koos om zelf uit het leven te stappen. Niettegenstaande niemand de ware toedracht van haar daad kent en waarschijnlijk ook nooit zal kennen, is haar echtgenote (Marianne Dupon) plots persona non grata geworden.
Zonder er ook maar bij na te denken wordt een vrouw door de gemeenschap gebrandmerkt voor de rest van haar leven. De schuld van de media? Ik denk het niet. Duizenden mensen gaan uit elkaar wanneer een relatie niet goed meer aanvoelt, en zo deden ook Hilde en Marianne. Zonder ruzie zelfs, want na de breuk zagen zij elkaar nog regelmatig en konden ze praten als normale mensen, sans rancune. De media heeft daar voldoende over bericht, maar... een lezer leest enkel wat in zijn of haar kraam past en oordeelt zonder het recht te hebben te oordelen.
Met het gevaar als gevoelloos of als betweter verweten te worden ga ik het toch schrijven:
Hilde was een tof wijf. Door zich, na haar relatie met Dieter Troubleyn te outen als lesbiƫnne, en een relatie te beginnen met Alexandra Potvin, zal ze waarschijnlijk een hart onder de riem gestoken hebben van vele holibi's. Tenslotte, als BV out je je zomaar niet.
Hilde was ook een sympatiek wijf. Je kon met haar ongebreideld een babbeltje doen. Ze had geen kapsones.
Maar... op beroepsvlak, zeg nu zelf, ze was geen slechte ViJee, geen slechte presentatrice en als zangeres had ze haar, weliswaar beperkt, publiek. Dankzij haar deelname aan de Soundmixshow kreeg ze een kans in het mediacircus.
Enfin, Hilde was bekend, maar was op beroepsvlak zeker geen hoogvlieger. Haar presentatie- en zangtalent kan vergeleken worden met vele bekende en minder bekende Vlamingen. Maar nu krijg je zoiets als met Ann Christy destijds. Vergruisd tijdens het leven en tot ikoon verheven na de dood.
Bijna is ze een godin nu, en waarom? Door haar outing? Om haar talent? Neen, ik vrees van niet. Ik vrees dat alles te maken heeft met de scheiding van Marianne.
Yasmine heeft een waardig afscheid gehad, maar laat het ons daar aub bij houden. Vandaag wordt ze bijna verkocht als een supertalent en, spijtig genoeg, binnen enkele jaren kent niemand Yasmine meer, maar weet men nog altijd dat haar huwelijk verkeerd gelopen is en bekijkt men Marianne nog altijd scheef.
Stop er alstublief mee. Yasmine was een tof wijf met haar gaven en gebreken, net als wij allemaal dus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten