dinsdag 7 juli 2009

Nationalestraat...een gemiste kans

Eigenlijk is een stad als Antwerpen altijd in beweging, en dan bedoel ik niet de bevolking zelf, maar de stad en haar interieur. Gebouwen worden verbouwd of afgebroken en vervangen, pleinen worden (niet altijd even deskundig) heraangelegd, straten verslijten en moeten heraangelegd worden, enz...


Zo is ook de Nationalestraat aan de beurt. En... dit lijkt een gemiste kans te worden. Enfin, zeg nu zelf, een fietspaadje van amper één meter breed, dat enkel bruikbaar is door kamikazepiloten én,... nog steeds verkeer in beide richtingen, niettegenstaande er door het tramverkeer in beide richtingen daar praktisch geen plaats voor is. Heeft men hier echt geen enkel alternatief bekeken? Men laat hier de kans liggen om de Nationalestraat te heropwaarderen en er een aangename, fietsers- en voetgangersvriendelijke verbinding tussen de stad en het Zuid van te maken.


Heeft de Nationalestraat nu echt geen andere mogelijkheden dan het gewoon aanleggen van een nieuw wegdek. En wat gaat er met de weinige bomen gebeuren die er nog staan?


Pas op, ik heb niets tegen renovatie, maar kan men echt alleen renoveren door overal een betonnen jungle van de maken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten