maandag 13 juli 2009

Serverproblemen....

Bloed, zweet en tranen hebben we dit weekend gelaten. Ongeloof, gevloek, diverse mails in slecht engels naar Denemarken, enz... Waarom?
Trouwe lezers van onze webkrant (niet dit column, maar de volledige krant) zullen het wellicht gemerkt hebben dat het vanaf vrijdagnacht quasi onmogelijk was onze krant te openen, en de momenten dat ze wel open ging, was het ons onmogelijk nieuwe nieuwsitems up te loaden, zodat onze lezers op hun honger bleven zitten.
Toen we deze krant begonnen, drie jaar geleden, hebben we resoluut voor kwaliteit en zekerheid gekozen. Daarom is onze server opgeslagen in een superbeveiligde serverroom ergens in Denemarken en wordt er iedere 24 uur een back-up gemaakt van de complete krant. Superveilig dus, tot..... vrijdagnacht de bliksem is ingeslagen in de nabijheid van de serverroom waar onze server staat opgesteld. Hierdoor is het brandalarm afgegaan (onterecht) en zijn automatisch bluswerken begonnen met argon. Argon beschadigd de hardware niet, maar is niet zo softwarevriendelijk, zodat we hierdoor van het web verdwenen.
Bijna 48 uur is er gewerkt aan dit probleem, zodat nu, op dit eigenste ogenblik alles weer normaal draait.
Ik heb het hier al over gehad dat het komkommertijd is in de journalistieke wereld en dat er weinig nieuws te rapen valt, maar toch... als uitgever en hoofdredacteur voel je je naakt, wanneer je beseft dat je krant bijna 48 uur van de buitenwereld is afgesloten, nieuws of geen nieuws...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten