vrijdag 10 oktober 2008

Zillion...

De stad Antwerpen overweegt de aankoop van de vroegere discotheek Zillion aan het Zuid. Niet dat Antwerpen ambieert om discotheekuitbater te worden, maar de nu leegstaande site biedt toch een massa mogelijkheden qua stadsontwikkeling. Denk maar aan de combinatie van een ondergrondse parking, kantoren en betaalbare woningen in een op te waarderen buurt.

Eigenlijk zijn de Zilliongebouwen al eigendom van de overheid, maar de brouwerij ALKEN-MAES liet er door de beslagrechter beslag op leggen om alzo een openstaande schuld van een lening die destijds aan de vroegere eigenaar (Frank Verstraeten) werd toegestaan toch nog te trachten te recupereren. Mogelijk kan de stad Antwerpen deze zaak nog deze maand in de minne regelen.

De Antwerpse Schepen van Stadsontwikkeling, Ludo Van Campenhout heeft alvast ambitieuze plannen, gaande van een sporthall, kinderkribbe, woon- en kantoorcomplex of een combinatie hiervan.

Antwerpen zou echter Antwerpen niet zijn indien niet iedereen zijn mening zou luchten over deze plannen. Meningen die uiteenlopen van opnieuw een dancing maken tot het stadsbestuur vergelijken met een stadsmaffia. Anderen spreken dan weer over de overlast die ze zouden ondervinden over de evenementen die plaatsvinden op de gedempte Zuiderdokken (alhoewel ik niet snap wat die met het stadsproject te maken hebben).

Enfin, er is nog geen enkel concreet plan en Antwerpen steigert al. Blijkbaar is het eigen aan de moderne maatschappij om overal tegen te zijn zonder te weten waar het over gaat en zonder alternatieven aan te bieden.

Verzuring? Wie zal het zeggen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten