vrijdag 17 oktober 2008

Ganzenlever, gras eten en volksdansen...

Het Comité Regional de Tourisme d’Alsace en de stad Antwerpen presenteren dit weekend een Elzasdorp op de Groenplaats. In dit Elzasdorp vinden ondermeer wijnbrouwers, toeristische diensten en folkloristische groepen een onderkomen. Men kan, of beter gezegd, kon er kennis maken met ondermeer foie gras, eau de vie, Flammenkuche, Munsterkaas en typisch gebak.
Ik schrijf expres “kon” want GAIA-goeroe Michel Vandenbosch, inderdaad, de man die reklameerde omdat plastieken krokodillen geen schuilplaats hadden, heeft weer van zich laten horen.
Onder druk van deze mediaclown neemt de eigenaar van de foie gras-stand niet meer deel aan het evenement. Ook alle verwijzingen naar foie gras in menu’s en recepten werden geschrapt. GAIA had zelfs een manifestatie gepland om het Elzasdorp te verstoren, maar deze manifestatie gaat nu niet door.

Wanneer gaat er eens iemand het initiatief nemen om Vandenbosch ergens veilig op te bergen en hem de nodige psychische verzorging te geven. Wanneer gaat die pretentieuze zot eens met beide benen op de grond komen. Want, als men gaat blijven zeggen en denken van “Hij is niet slimmer”, komt er een dag dat een mens niets meer mag eten en verplicht hij ons om te grazen in het stadspark. En daar zal “Ademloos” zich weer tegen verzetten, want waarschijnlijk zal er op dat gras fijn stof liggen.

Maar kom, misschien is Vandenbosch nog uit de tijd dat evenementen bestonden uit volksdansen, vendelzwaaien en rijstpap eten.

2 opmerkingen:

  1. Alweer een mooi voorbeeld van de dictatuur van extreem
    straatproletariaat, dreigen met opstootjes en ordeverstoring. waar hebben we dat in de vorige eeuw nog meegemaakt? Er zijn periodes geweest toen een minderheid door straatgeweld en intimidatie,een meerderheid onder de knoet hield, het derde rijk,de DDR,
    de USSR,China onder Mao etc. Ik eet graag graag foie gras en vindt niet dat de plastic krokodilverdediger mij dit mag ontzeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. U hebt overschot van gelijk !!

    Foi gras is een volledig legaal product en het feit of dit al dan niet toegelaten of verboden wordt is een zaak van het Europees of Belgisch parlement. Niemand heeft hierop een voorafname te doen; Gaia zeker niet. Hieraan als stadsbestuur toegeven is toegeven aan dreiging met straatgeweld. Benieuwd of men dit ook gaat doen wanneer morgen pakweg de AEL bedreigingen uit tegen de verkoop van varkensvlees. Ik zie alvast het verschil niet.

    Stephan Gogaert

    BeantwoordenVerwijderen