zaterdag 25 oktober 2008

Astra break terug in Antwerpen...

Het gaat niet goed met de economie. Overal moet er ingeleverd worden en vallen er ontslagen,maar… er is ook goed nieuws te melden in Antwerpen. De kans is "reëel" dat Opel Antwerpen op korte termijn weer de Astra break mag gaan bouwen.Vandaag vond in Duitsland een ondernemingsraad plaats bij GM. Ontslagen en sluitingen zijn niet aan de orde, zo werd verzekerd. "De vraag van de klant bepaalt de productie".

Arbeidsintensieve wagen

Die flexibiliteit zorgt ervoor dat Antwerpen op korte termijn mogelijk weer de Astra break kan gaan bouwen. Tot een jaar geleden werd die al in Antwerpen gebouwd.
Antwerpen kan zonder meerkost de break weer gaan bouwen, mogelijk al vanaf januari. Ook de vraag om de Saturn, de Astra voor de Amerikaanse markt, opnieuw te gaan bouwen is ter sprake gekomen. De kans hierop is evenwel een stuk minder groot.Dat de Astra break mogelijk weer naar Antwerpen komt, is goed nieuws. Het is immers een arbeidsintensieve wagen.
Goed nieuws ook voor de vele gezinnen die bij GM hun brood moeten verdienen, en nu toch terug een stukje zekerheid hebben.Nu rolt bij Opel in Antwerpen de Astra 3-deurs, de cabrio en de 5-deurs van de band.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten