dinsdag 7 oktober 2008

En op het einde van hun loon hielden ze nog een stukje maand over....

De 24-urenstaking zit er op. Een algemene staking als protest tegen de dalende koopkracht. In Antwerpen wordt daarbovenop ook nog eens gestaakt tegen de nieuwe rechtspositieregeling voor het stadspersoneel.
Een staking waarover de meningen nogal uiteenlopen. De bedrijven vinden het onverantwoord en ook VLD heeft felle kritiek op de vakbonden. Groen! Moddert wat aan en schaart zich aan de kant van het ABBV.

Wat de burger het meeste geraakt heeft is het feit dat na een weekend, alle vuilnis in de stad is blijven staan, wat altijd een aanleiding is tot sluikstort. Altijd is er wel iemand die ergens wat afval, dat hij niet kwijtraakt, bij datgene gaat plaatsen wat niet opgehaald is.Een tweede hekel punt is het openbaar vervoer. Tracht op zo’n dag als gisteren, als werkwillige uw werkplaats maar te bereiken of erger nog, probeer ’s avonds maar eens naar huis te geraken. Doe, als werkende ouder uw kind maar naar school, als de poorten gesloten blijven.

Zulke toestanden dragen er natuurlijk niet toe bij om sympathie op te brengen voor de stakers. Zo heb ik vanmorgen met enkele mensen gepraat, en daaruit blijkt dat 60% van de stakers of thuisblijvers dit niet doet om de regering en/of de patroons aan te zetten om de koopkracht te verhogen. Neen, zij bezien zo’n dag als een welkome dag extra verlof of een mooi meegenomen verlengd weekend. Het zijn slechts enkele heethoofden die stakerspiketten gaan bemannen en Rambo-gedrag gaan vertonen om zich nadien te gaan bezatten en uitgebreid te gaan vertellen (of moet ik het “lullen” noemen), over hun “heldendaden".

Pas vandaag zullen ze beseffen dat een dag loon verloren is gegaan of vervangen werd door een stakerspremie en, wanneer ze in hun portemonnee kijken zullen ze tevens beseffen dat ze gisteren veel, heel veel geld op café hebben opgedaan en dat hierdoor, zeker voor deze maand, hun koopkracht weer gedaald is en dat ze op het einde van hun loon deze maand, nog een stukje maand zullen overhouden.

1 opmerking:

  1. Je stelt het op het scherp van de snee maar dat vermoed ik ingegeven door de journalist in jou. Ik onderschrijf het in ieder geval allemaal, van letter a tot punt z. Veel zoden heeft dat gestaak niet aan de dijk gebracht, integendeel, meer en meer mensen moeten nu hun vinger in het gaatje in diezelfde dijk staan houden om zichzelf en hun naasten te beschermen.

    Weet je, ik vind het een schande dat 'onze vakbonden' het nodig achtten om het verkeerde instrument aan te wenden om hun mening duidelijk te maken. Hm, kunnen die mensen dan niet 'praten'?

    Ze kunnen me wat. Ook ik laat soms mijn spierballen rollen, maar niet ten koste van het beoogde.

    BeantwoordenVerwijderen