maandag 6 oktober 2008

Strontweer.....

Gisteren was het zo'n typisch Antwerpse herfstzondag : regen van het moment dat men z'n ogen opentrekt tot men ze weer sluit. Een schril contrast met het toeristisch Antwerpen van pakweg een maand geleden. Toen waren er nog véél buitenactiviteiten die bovendien op een grote belangstelling konden rekenen. Pas op, de toeristen waren er wel vandaag. Een citytrip wordt nu eenmaal niet dezelfde dag geplant, maar toch... De paraplu's die normaal door de gidsen of reisleiders in de lucht worden gehouden waren nu open ter bescherming tegen de regen, zodat de gidsen er "verloren" bij liepen. Een beetje als een Prins Karnaval zonder scepter of een Patrick Janssens zonder T-shirt. Zelfs de Groenplaats met z'n overdekte en verwarmde terrassen kon niet bekoren en de weinige terrastenten op de Grote Markt, waar men gewoon een pint kan drinken, zonder dat men met de menukaart staat te zwaaien, waren overvol, niettegenstaande natte jassen en gasvuurtjes geen ideale combinatie van gezelligheid zijn.
Alternatieven?
In de luie zetel een marathonuitzending volgen naar aan leiding van 15 jaar ATV? Goed voor een uur misschien, maar dan steekt dat ook tegen. Veel geblaat en weinig wol.
Open Bedrijvendag? Eerlijk gezegd een flauw aanbod in Antwerpen dit jaar.
Actualiteiten? Misschien wel, ja. Wen maar alvast aan het nieuwe Fortislogo, enfin BNP-Paribaslogo, want na een infuus van ongeveer € 7000,- per Belg komt het overgrote deel van Fortis in Franse handen. Wat een regering hebben wij toch, hé? Nu alleen nog afwachten wat het nieuwe Dexia-logo zal worden. Beleg als modale Belg Uw centjes maar op een (schijnbaar) veilige manier om ze daarna te zien verdwijnen naar een op de rand van failliet staande Duitse bank.
Gelukkig hebben al die stakers van vandaag dat niet gedaan, want zonder koopkracht kan men toch niet beleggen. Of heb ik het mis? Ik dacht het niet, want wie vandaag staakt en toch belegd heeft in de twee grootste Belgische banken, scheurt andermaal z'n broek.
Wat waren destijds die legendarische woorden van Van Den Boeynants ook al weer? Ah ja: "Trop is teveel".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten