zaterdag 18 oktober 2008

Blauw, blauw, blauw, keer ik terug...

Jean-Marie De Decker is nooit verlegen geweest om straffe uitspraken te doen. Het staat buiten kijf dat Jean-Marie een uitstekende, zo niet één van de beste judotrainers was, die ons land ooit gekend heeft. En de mensen die hem destijds niet kenden als trainer kenden hem zeker van zijn straffe uitspraken.
Het zou dus abnormaal geweest zijn mocht Jean-Marie niet op één of andere dag beslist hebben om in de politiek te gaan. Het zou tevens abnormaal geweest zijn mocht hij zelf geen politieke partij gesticht hebben en die bovendien nog naar zichzelf genoemd hebben.
Maar wat men ook van zichzelf denkt, niemand kan op zijn eentje een lijst vullen om mee naar de verkiezingen te gaan. Zelfs Christus had 12 apostelen nodig om zijn boodschap uit te dragen, met de uitspraak: “Voortaan zult gij mensen vangen”.
En De Decker heeft iets van die Christus. Ook hij spreekt graag in superlatieven. Zo noemt hij zelf zijn verkiezing tot senator in 1999 “een unicum in het hedendaagse politieke landschap”. Zijn verkiezing in 2006 noemt hij zelf een “liberaal record”.

Voor een persoon met zo een ego moest het dus gemakkelijk zijn om discipelen te verzamelen om zijn boodschap uit te dragen. En aangezien Antwerpen de grootste gemeente van België is beschouwde hij dat als “zijn meer van Gallilea”. Alleen spijtig dat hij met te kleine mazen viste in dat meer, want…

Jurgen Verstrepen, die de overstap van het VB naar LDD waagde, heeft nu een stationsromannetje uitgegeven, waarin hij de “geheimen” van zijn vroegere partij bloot legt. Een loyale partner dus, want wat is zijn volgende boek als hij LDD ooit verlaat?

De nieuwste aanwinst is nog straffer. Kris Masson was kandidaat voorzitter voor de VLD-Antwerpen en kandidaat-voorzitter voor de VLD-District Antwerpen. Misschien ben ik achterlijk, maar ik veronderstel dat een kandidaat-voorzitter van de VLD toch achter de standpunten van zijn partij staat. Drie dagen voor de verkiezingen echter draait Masson zijn kar en loopt over naar LDD.
Hij heeft niet zo lang gewacht als Verstrepen om zijn gal te spuwen. Neen, hij heeft nog geen boek geschreven, maar hij verwijt zijn vroegere partij (VLD-Antwerpen) nu al dat het een cafeploeg is.

Pas op, Christus zijn apostelen waren ook niet allemaal zuiver op de graat. Die vent heeft er mee afgezien en hij heeft het met zijn leven bekocht. Dus De Decker, let op, want er zit meer dan één Judas onder uw discipelen. Vermijd dus partij-maaltijden, want op een dergelijke maaltijd hadden ze Christus ook bij zijn kl…ten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten