dinsdag 3 februari 2009

Wat is dat toch met die Antwerpse Open VLD-politici...


Stilletjes aan begin ik mij vragen te stellen bij de recente uitspraken van bepaalde Antwerpse Open VLD-politici.

Eerst was er de uitspraak van Schepen Ludo van Campenhout, waarbij hij openlijk sympathiseerde met Israel in verband met de Gaza-oorlog. Akkoord, later vertelde hij dat dit een “persoonlijke” uitspraak was, waar hij blijft achter staan, maar aan de andere kant ben je geen Schepen of Volksvertegenwoordiger van 9 tot 5, maar 24 op 24 uur, en dien je met dergelijke uitspraken op te passen.

Nog geen week later ondertekenen alweer Ludo van Campenhout en Annick de Ridder een verklaring die onder meer volgende tekst bevat : “De stemmen die nu moord en brand schreeuwen tegen Israël hebben weinig ondernomen om Rusland, de VS of de NAVO door een oorlogstribunaal te laten veroordelen. De beschuldigingen aan het adres van Israël kunnen derhalve niet anders worden beschouwd dan als pogingen om moedwillig de Joodse staat te demoniseren. En ze zijn veelal ingegeven door mensen die het basisprincipe van Israëls bestaansrecht betwisten, en zo elke duurzame vredesoplossing onmogelijk maken.”
In feite komt het er op neer dat deze twee Antwerpse politci verklaren dat onze Belgische F-16-piloten die in Afganistan geopereerd hebben even schuldig zijn aan disproportioneel geweld als de staat Israël in de Gaza-strook.

Nu, amper één week later dreigt Open VLD bij monde van de Antwerpse politicus Claude Marinower met een klacht tegen de VRT naar aanleiding van een filmpje in het tv-programma Man Bijt Hond dat de Joodse gemeenschap tegen de borst stuit.

Over het feit dat een minderheid van de Joodse gemeenschap in Antwerpen weigert om een inburgeringscursus te volgen, maken ze voorlopig minder kabaal. Veel minder kabaal hoor ik ook als er weer eens een partij “louche” diamanten in beslag worden genomen.

Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat deze drie Antwerpse Open VLD-politici blijkbaar een beetje Joodse voorkeurspolitiek aan het spelen zijn, terwijl ik dacht dat de stad toch van iedereen was…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten