donderdag 12 februari 2009

De protesterende politieagent...

Heeft iemand van jullie het ooit al meegemaakt dat zijn of haar wedde te laat betaald werd door de werkgever? Waarschijnlijk wel. De werkgever tracht dan om de achterstallige wedde zo vlug mogelijk te storten, en in het beste geval krijg je er excuses bij.
Wel, in 1998 werd in België, dus ook in Antwerpen, de gemeentelijke politie én de rijkswacht afgeschaft (enfin, toch op papier) en vervangen door een eenheidspolitie. Zoveel eenheid zit er niet in, want je hebt nog steeds de federale en de lokale politie, maar dat is nu de discussie niet.
Door die hervorming kregen in Antwerpen zo'n 120 politieagenten in 2001 een ander statuut en hierdoor ook een andere, zeg maar hogere wedde. Antwerpen pastte deze verhoging, samen met nog vele andere gemeenten niet toe in 2001, maar wachtten hiermee tot 2005. Vier jaar later dus. De pakweg 120 Antwerpse dienders kregen toen het achterstallige bedrag uitbetaald, echter zonder verwijlintresten. Pas op, geen kapitalen, hé. De verwijlintrest bedroeg, zegge en schrijve (niet verschieten) 15 euro per agent, of voor de snelle rekenaars 1.800 euro voor alle agenten samen.
Eén agent echter pikte dit echter niet en dagvaarde de stad Antwerpen voor de vrederechter. De agent kreeg gelijk en de stad diende die agent zijn 15 euro uit te betalen. Tot nu toe lachwekkend misschien, ware het niet dat de gerechtskosten, te betalen door de verliezende partij, de stad Antwerpen dus, in deze zaak 1500 euro kosten.
Stel U maar even voor dat alle 120 agenten één voor één de stad Antwerpen vorderen, én gelijk krijgen (want er is een precedent geschapen) dan kost dit de stad Antwerpen maar liefst 180.000 euro, of 7.200.000 oude Belgische frank aan gerechtskosten, en dit voor een schamele 1.800 euro.
Zeven miljoen tweehonderdduizend oude Belgische franken, te betalen door de Antwerpse gemeentebelastingsbetaler!!!!!! Je zou voor minder een bom op 't Schoon verdiep smijten....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten