donderdag 26 februari 2009

Brood...

Geef ons heden ons dagelijk brood, maar... hou Testaankoop buiten Uw zaak. Als er één bakkerij is in 't stad die de titel "Wereldvermaard in Antwerpen en omstreken" verdient is het wel bakkerij Goossens. Zijn brood wordt de hemel in geprezen en de klanten staan tot op de stoep aan te schuiven. Iedereen die een beetje Antwerpenaar is, heeft al brood van Goossens gegeten en het excellent bevonden.
En dan gaat "Testaankoop" heel Antwerpen tegenspreken door te publiceren dat het brood van Goossens te zwaar, te nat, te zout en de korst te hard is. In één woord slecht dus. Alzo besloot een (onafhankelijk?????) Test-aankooppanel.
Nu vraag ik mij af hoe Testaankoop een dergelijk panel samenstelt. Bestaat dat uit beroepsproevers, zoals in de wijnwereld? Bestaat dat uit concurrerende bakkers? Bestaat dat uit mensen zonder of met slechte smaakpapillen? Of bestaat dat gewoon uit mensen die, dik betaald, een voorgekauwd antwoord geven, kwestie van te provoceren en het "boeksken" goed te doen verkopen?
In heel Antwerpen en tot ver daar buiten weet iedereen wat de smaak en de kwaliteit van het brood van Goossens is. Door slecht brood te bakken houdt men het geen vier generaties vol en staan de klanten niet tot op de stoep aan te schuiven.
Beter zou Testaankoop eens een onderzoek voeren naar hun eigen verkoopstechnieken om hun "boeksken" kwijt te raken. Die uitslag zou pas spectaculair zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten