donderdag 20 november 2008

Niet tevreden? Blokkeer de haven...

De federale politie moet volgend jaar 4% besparen, en dat zint de scheepvaartpolitie niet. Gevolg: ze dreigen er mee de haven van Antwerpen te blokkeren.
Kijk, toen politie nog politie was en de rijkswacht nog de rijkswacht was zoiets ondenkbaar. Er was misschien een politie-oorlog, maar die werd alleen gevoerd en aangewakkerd op de hoogste niveau's. De "flik" op de straat was daar minder mee bezig. Maar... had men toen gedreigd de haven van Antwerpen plat te leggen, het zou hun beste keer niet geweest zijn.
Nu is er (zogezegd) een ééngemaakte politie. Dan vraag ik mij af waarom er een lokale en een federale politie is, want de federale is toch gewoon de vroegere rijkswacht? Wat is het verschil met vroeger? Dat men vroeger nog niet zou durven denken hebben aan een blokkade van de haven.
Antwerpen heeft een goed gestructureerd en uitgerust lokaal politiekorps, en toch... in Antwerpen heb je ook de spoorwegpolitie, de scheepvaartpolitie, de federale recherche, regelmatig zie je de helicopter showen boven Antwerpen (inderdaad, allemaal federale politie). Waar is die éénmaking dan?
Het is nog steeds het principe van verdeel en heers. Ook politiemensen zijn nu aangesloten bij "normale" vakbonden, staken en voeren aktie. Het principe van "Helpen, dienen, beschermen" is verdwenen. Het zijn gewone werknemers geworden en gedragen zich daar naar. Of is er iemand die niet durft te stellen dat de blokkage van een wereldhaven een daad van piraterij is? En piraterij zit volgens mij niet in het takenpakket van de politie...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten