zaterdag 8 november 2008

Communicatie zonder contract...

De commissie Openbare Werken buigt zich volgende week over de BAM en de communicatie rond het Masterplan Antwerpen.

Groep C, het communicatiebureau van Noël Slangen, komt op woensdag 12 november in het Vlaams Parlement tekst en uitleg geven over zijn communicatieopdracht in het Antwerpse Masterplan.

De commissie Openbare Werken neemt het hele dossier van de BAM - die het masterplan moet uitvoeren - onder de loep. Onder meer de financiering en de communicatie zullen besproken worden.Vorige week rees onduidelijkheid over de contracten tussen Groep C en de BAM. Groep C blijkt geen contract te hebben met de studiedienst van de BAM. Volgens verschillende Vlaams parlementsleden, Jan Peumans (N-VA) op kop, is dat een groot probleem; volgens Slangen totaal niet.

Om duidelijkheid te krijgen wilde Carl Decaluwé (CD&V) desnoods een parlementaire onderzoekscommissie in het leven roepen. Zo ver komt het voorlopig dus niet.
Er is vooral nood aan duidelijkheid over wat Groep C nu precies doet. ‘Geen mens weet wat zij nu al concreet gedaan hebben’, foetert Peumans. Hij mag er daarbij graag aan herinneren dat de Vlaamse belastingbetaler via de BAM al zo’n 5 miljoen euro aan Slangens communicatiebureau betaald heeft. ‘Wij hebben als parlementsleden recht om te weten wat er met gemeenschapsgeld gebeurt.’

Behalve Groep C, zouden ook het Rekenhof en Jan Van Rensbergen, de topman van de BAM, gehoord worden in de commissie. Het Rekenhof maande de BAM eerder dit jaar nog aan ‘een breder draagvlak’ voor het Antwerpse Masterplan te creëren.
Vooral de Oosterweelverbinding en de Lange-Wapperbrug riepen afgelopen jaar heel wat weerstand op.

Vaak wordt het masterplan zelfs verward met de Oosterweelverbinding. Het plan is een pak breder. Het omvat ook de heraanleg van de Antwerpse Ring, de Leien en de Singel. Ook de doortrekking van tramlijnen naar de gemeenten rond Antwerpen maakt er deel van uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten