donderdag 27 november 2008

Morel heeft er haar buik vol van...

Morel heeft er haar buik van vol.Dewinter weigert dubbelinterview met Morel. Dewinter en Morel als de alfadieren bij het VB

Marie-Rose Morel wil niet meer publiek reageren op wat over haar privé-leven geschreven wordt, en laat de zaak over aan haar advocaten. Na Knack spitten nu ook Story en Dag Allemaal immers weinig fraaie details boven. Een groep ‘vooraanstaanden’ (Ludo Abicht, Eddy Boutmans, Sven Gatz…) en mensen dicht bij het VB (Hugo Coveliers, Koenraad Elst, Guido Naets…) meent dat Knack te ver is gegaan met de publicatie van mails uit de persoonlijke levenssfeer (zie: http://www.visionair-belgie.be/Artikels/Knack_mails.htm). Maar laat ons toch niet vergeten dat Marie-Rose Morel zélf, als eerste, uitgebreid haar vechtscheiding publiek maakte. Over twee volle bladzijden in Het Laatste Nieuws.


Deze week geeft Morels bijna ex-man Christian Schellemans voor het eerst publiek zijn visie op de zaak. In Dag Allemaal wijst hij erop dat Morel “een ravage” heeft achterlaten. Christian Schellemans: “Zijn (Frank Vanhecke’s, red.) huwelijk kapot, haar huwelijk kapot, de kinderen als slachtoffer, hun partij uit elkaar. Je moet eens zien wat voor een slagveld dat mens heeft achtergelaten. Zij is iemand die twee stenen kan doen vechten. Allez, Vanhecke en Dewinter hebben samen op school gezeten, dat zijn jeugdvrienden. Morel speelde die twee zomaar uit elkaar.” Morels bijna ex-man wordt anders geen kritische vraag bespaard. Zo vraagt Dag Allemaal hem of het klopt dat hij ooit een tracking device, een volgapparaatje, liet plaatsen in Morels wagen om te zien waar ze heen ging. Christian Schellemans: “Dat is niet mijn stijl. Ik ken dat verhaal, ik ben er ooit zelfs voor bij de politie geweest. Maar dat toestelletje kwam niet van mij.” Van wie dan wel?

In Story vertelt Christian Schellemans dat zijn bijna ex-vrouw nu in een villa van ongeveer 750 000 euro woont, volgens hem geschonken door Marie-Rose Morels ouders. Christian Schellemans: “Allemaal goed, maar dan moet je niet de arme luis gaan uithangen voor je kiezers en met een verfborstel in de hand poseren (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6114659/van-miss-vlaanderen-naar-kabouter-klus). Volgens Schellemans is Marie-Rose Morel overigens niet het enige “avontuurtje” van Frank Vanhecke. Christian Schellemans wijst onder andere op “een Russische vriendin. Een zekere Tatiana, die eruitziet als een vrouw uit een huwelijkscatalogus.” Als Frank Vanhecke binnenkort gespot wordt samen met Kris Roman van Euro-Rus, moeten daar bijgevolg niet meteen politieke conclusies uit getrokken worden (foto 1: niet uit een Russische huwelijkscatalogus, wel uit een fotoalbum van Kris Roman). Interessanter was een interview met Marie-Rose Morel maandag in Het Laatste Nieuws. De krant wilde een dubbelinterview met Filip Dewinter, maar die zag dat niet zitten. Waarschijnlijk de eerste keer dat Dewinter de kans op een groot interview laat vallen.

Het probleem is – dixit Morel – dat Morel teveel lijkt op Dewinter. Marie-Rose Morel: “Als Filip en ik botsen, is het niet omdat we te veel van elkaar verschillen. Maar omdat we teveel op elkaar lijken. Bij alle partijen zie ik overal brave vrouwkes, maar ik doe aan politiek als een man.” Waarom ze plots afziet van de tweede plaats op de Europese lijst?, vraagt Het Laatste Nieuws. Marie-Rose Morel: “Ik héb al de naam dat ik een bitch ben die haar eigen ego laat primeren op het belang van de partij. En dus dacht ik: hou ze maar, die plaats, en zet mij maar tussen de militanten op een onverkiesbare plaats. Ik bén geen bitch, ik ben een vrouw van eer.” Zo verliest Marie-Rose Morel natuurlijk de kans op een europarlementszetel, maar wint ze toch twee keer. Het was immers nog helemaal niet zeker dat Morel de tweede plaats op de VB-lijst zou krijgen (zie: http://aff.skynetblogs.be/post/6434646/morelleke-uitstelleke), en bij gebrek aan verder zetten van de discussie kan ze die discussie alvast niet meer verliezen. En het is nogal wiedes dat Morel zal uitsteken boven de andere kandidaten op een onverkiesbare plaats. Dat ze zal uitsteken boven de Godelieve Van Den Berghes, Suzanne Lacombe-Verbeests en Nadia Vanbeughems die vier jaar geleden de Europese VB-lijst bevolkten. Zelfs wij, die het VB professioneel volgen, hebben nog nooit van die militanten gehoord.

Volgens Morel zeggen Filip Dewinter en zijzelf hetzelfde. “Dit is de 21ste eeuw, niet de 20ste, en dus is het, zeker in de grote steden, een multicultureel Vlaanderen, of we dat nu leuk vinden of niet.” Wíj hebben Dewinter dat nog niet horen zeggen, maar natuurlijk zijn wij niet zo close met Dewinter als Marie-Rose Morel. Overigens is Morel niet meer zoals anderhalf jaar geleden bang van de geldingsdrang van Dewinter. Marie-Rose Morel: “Bang ben ik niet. Bezorgd, dat nog wel. Filip Dewinter is een Duracell-politicus, een machine die nooit stilvalt – dat is, dat meen ik, bewonderenswaardig. En neen, beste maatjes zijn wij niet. We zullen nooit samen gaan skiën. Wij botsen, karakterieel. Niet omdat we in alles van elkaar verschillen, maar net omdat we meer op elkaar lijken dan de gemiddelde politicus en politica. We zijn alfadiertjes, allebei. Ons einddoel is hetzelfde, maar we werken op verschillende sporen zodat we elkaar niet te vaak kruisen.”
Het is waar. Marie-Rose Morel werpt zich op als vakbondsvrouw. Meer om de vakbonden stokken in de wielen te steken, maar ze doet zich tenminste voor alsof ze vakbondsrechten genegen is. Daar hebben we Filip Dewinter nog niet op kunnen betrappen. Morel moet wel opletten met die vergelijking tussen haar en Dewinter als alfadiertjes (zie:http://nl.wikipedia.org/wiki/Alfa_(dier)). Ze geeft daarmee Knack-journalist én licentiaat biologie (optie zoölogie) Dirk Draulans een voorzet van jewelste voor een volgend coververhaal inKnack over Morel in de dierentuin van het Vlaams Belang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten