woensdag 26 mei 2010

Mega Mindy in Antwerpen...

Wie dacht dat met Bobbejaan Schoepen de laatste cowboy uit Antwerpen verdwenen was, heeft het verkeerd voor. Was het een vliegtuig? Was het een vogel? Neen, het was mega-Patrick die een hormonenopstoot kreeg. De nieuwe cowboy der lage landen.
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de burgemeester van de grootste stad in Antwerpen als een hazewind uit zijn auto vliegt om een andere bestuurder, die een verkeersovertreding pleegt, eens goed de waarheid te gaan zeggen. Als U of ik dat doen, dan maken we ons schuldig aan "verkeersagressie".
De Antwerpse media vergoeilijken dit natuurlijk door te zeggen dat hij, als burgemeester, hoofd van de politie is, maar... ze hebben hun huiswerk niet goed gemaakt. De burgemeester is inderdaad het administratieve hoofd van de plaatselijke politie, maar heeft geen enkele politionele bevoegdheid. Hij is noch officier, noch agent van gerechtelijke politie en heeft bijgevolg op het vlak van beteugeling van verkeersovertredingen zoveel te vertellen als U en ik dus, niets, nada!
Het is trouwens niet door onverantwoord de cowboy uit te hangen bij een verkeersovertreder dat hij een oplossing zal bieden aan het recente geweld op het Zuid. Daar zijn andere maatregelen bij nodig, die niet uitgebreid in de pers dienen uitgesmeerd te worden.
Trouwens, ik vraag me af waarom hij, enkele weken geleden op de Vrijdagmarkt, niet tegen zichzelf is opgetreden, toen hij op een illegaal geplaatst terras ging zitten en alzo de voetgangers dwong op de rijbaan te lopen om zijn illustere gezelschap te passeren. Die overtreding was minstens zo erg als degene waarvoor hij zo nodig de cowboy moest uithangen, want anders zou er geen gemeentelijke administratieve sanctie op staan van 250 euro.
Misschien kan hij, inplaats van voor Mega-Mindy te spelen deze boete storten in de stadskas, bij wijze van penitentie...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten