woensdag 19 mei 2010

Fieesje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spectaculair nieuws! Nog straffer dan de geboorte van Kai-Mook vorig jaar, want... Antwerpen is zwanger. Niet van een Lange Wapper, want die zwangerschap werd abrupt onderbroken, een abortus criminalis, in oktober vorig jaar uitgevoerd door Van Hees en zijn Ademlozen. Ook niet van een overnemer voor Opel, want daar is het waarschijnlijk te laat voor, maar... van een politieke partij die in 2012 het Schoon Verdiep wil veroveren.
Iedereen herinnert zich waarschijnlijk de sluiting van Bar Mondial op de Suikerrui. De muziekbar die sloot na herhaalde klachten voor geluidsoverlast door iemand die dacht dat ze ergens in Knokke-Zoute woonde, maar niet op de Suikerrui. U herinnert zich vast ook de streetparty, die als afscheid werd gegeven voor het stadhuis op 26 april jongstleden en waar ruim 1500 mensen op af kwamen, maar die jammerlijk, door het gebrek aan discipline van enkelen, eindigde in rellen.
Onder het motto "Wat je zelf doet, doe je meestal beter" is hieruit een nieuwe politieke partij ontstaan die zich in de Antwerpse gemeentepolitiek wil mengen, namelijk: "Fieesje". Ik hoop voor hen dat "Fieesje" een voorlopige werknaam is, want met een dergelijke ludieke naam maak je al bij voorbaat niet veel kans om ernstig te worden genomen.
Zij willen van Antwerpen een stad maken van feest, plezier en gelukkige mensen. Op zich een leuk initiatief natuurlijk, maar ik vrees dat politiek bedrijven, zelfs op lokaal niveau, méér is dan feest, plezier en gelukkige mensen.
Pas op, op zich een leuk initiatief, maar voorlopig lijkt het mij enkel een ludieke aktie, tenzij ze natuurlijk met een ijzersterk programma naar voor komen, waar ook andere knelpunten dan feest, plezier en gelukkige mensen in voor komen.
Voorlopig althans, wil ik hen met véél plezier het voordeel van de twijfel geven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten