donderdag 13 mei 2010

Bokrijk aan de Stroom...

Wat is er in godsnaam bezig in Antwerpen? Wat voor een klotenbeleid wordt hier infeite op 't Schoon Verdiep gevoerd? Ze hebben de mond vol van het Museum aan de Stroom, Van Campenhout krijgt natte dromen van een Stadion aan de Stroom, wil men nu van Antwerpen een soort Bokrijk aan de Stroom maken?
Het notenkraam op de Groenplaats was een doorn in het oog. Het moest en zou verdwijnen en plaats ruimen voor een dagelijkse bloemenmarkt. Succesvolle operatie, want tot op heden staat er af en toe welgeteld één bloemenkraam dat dan nog bloemen van bedenkelijke kwaliteit verkoopt.
Met de frietkramen, dé trots van België, idem dito. Zoek in Antwerpen nog maar eens een audenthiek frietkot. Bijna niet te vinden, want het past niet in het stadsbeeld dat de Antwerpse schriftgeleerden voor ogen hebben.
Op de Suikerrui, altijd gekend geweest als de feeststraat van Antwerpen, kan men nu s'avonds in zijn bloot gat rondlopen, want er loopt gewoon geen kat meer. Niet moeilijk als de cafés waar al van oudsher muziek gemaakt wordt moeten sluiten omdat één onnozelaar nogal gevoelige oren heeft.
Op de Grote Markt is het stiller en serener dan op het Schoonselhof. Dankzij het "fantastische" terrassenbeleid van Boer Voorhamme is alle leven er verdwenen.
En de laatste stunt, nu gaat het autonoom gemeentebedrijf VESPA, dat instaat voor het beheer van het vastgoed van de stad, parkeergelden gaan innen op de Antwerp Diamond Bus, zodat deze laatste er de brui aan geeft en verdwijnt uit het Antwerpse stadsbeeld.
Wat schiet er nog over in Antwerpen? Antwerpen een wereldstad? Laat mij niet lachen!! Waar is de tijd van de Beiaardconcerten, toen 's maandags Antwerpen zwart van het volk zag? Waar is de tijd gebleven dat men om 2 uur 's nachts nog ergens een steak kon gaan eten? Waar is de tijd dat de Grote Markt nog leefde?
Men is van Antwerpen een klinische stad aan het maken, waar het enkel nog goed leven is voor 90-jarigen die op een terrasje op de Groenplaats, met één koffie per drie uur, gelaten op hun dood zitten te wachten.
Bokrijk aan de Stroom... zo dood als het paard van Christus, want dat was ook een ezel, net als de Antwerpse beleidsmakers.

5 opmerkingen:

  1. Dit vraagt om een FIEESJE!!!!

    http://www.facebook.com/group.php?gid=122152927802830&ref=ts

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Antwaarpe Gij ze gij veur mij, toch een stad waar da ge niks meer kunt beleven...De gruunplets de meir de Keizerlei doar hebbe kik
    me plezier verlore...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. SPYTIG DA WANNES NIE MEER ONDER ONS IS! die zyn lieke over de suikerrui had ik wel ies wille horen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het wordt inderdaad maar een zootje in die koekenstad van ons. Hoewel, van ons? 't Stad lijkt meer en meer op het privébezit van wat politiekers, die geen vinger aan een pols whatsoever hebben. Dankuwel, en opnieuw gaan stemmen voor een ander bestuur zit er niet in zeker?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Frans
    we hebben een nieuwe partij opgericht voor de verkiezingen van 2012.
    FIEESJE.
    Voor een Leefbaar Antwerpen!

    www.fieesje.be

    groeten,
    klaas

    BeantwoordenVerwijderen