donderdag 6 mei 2010

De ene zijn brood,...

't Kan hard zijn in 't leven. Vijf jaar geleden verhuisde Guy Vandecasteele met zijn poesjenellentheater "Het Poesje van Sint-Andries" naar de Hofstraat, 9, in Antwerpen. In de middeleeuwse kelder kon hij zijn poppentheater installeren en op één van de verdiepingen betrok hij een woonst. Hij mocht in het pand wel geen dranken serveren aan de theaterbezoekers, zodat er wel een beperking was, maar... daar viel mee te leven. Aan de overkant van de zaak was een horecazaak waar de nodige afspraken mee konden gemaakt worden.
Maar... 't kan verkeren. De eigenaar van het pand wordt er niet jonger op, hij is net de tachtig gepasseerd, én hij heeft vorig jaar zijn bloeiende zaak overgegeven, zodat hij eindelijk van een welverdiende rust kan genieten. Door het overgeven van z'n zaak heeft hij natuurlijk niet zoveel ruimte meer nodig, zodat hij besloot twee panden in de Hofstraat te verkopen, waaronder het pand waar "Het Poesje van Sint-Andries" gevestigd is.
Karel Vingerhoets is momenteel één van de nieuwe eigenaars en hij wil de twee panden verbouwen tot een theater "De Hant", dat hij in het voorjaar van 2011 wil openen.
Pech natuurlijk voor Guy Vandecasteele, die reeds door middel van een aangetekend schrijven zijn huuropzeg heeft gekregen en op zoek moet gaan naar een nieuwe poesjenellenkelder. Het poppentheater moet plaats maken voor een toneeltheater.
Tja, kopen kost geld en huren brengt risico's met zich mee. Kijk maar naar het Theater aan de Stroom enkele maanden geleden. Maar ik denk dat er, mits enig zoekwerk, kelders genoeg beschikbaar zijn in Antwerpen, waar Guy zijn levenswerk kan verder zetten. Wie weet kan men Het Steen niet voor een gedeelte beschikbaar stellen, hetgeen meteen een veel betere lokatie zou zijn. Zoeken, Guy, en praten, praten en nog eens praten..., en besef dat U een prachtig cultureel werk doet, maar... dat het weinig brood op de plank brengt.

1 opmerking:

  1. Ach, zoals je weet, wil men het Steen een andere invulling geven. Ik vrees dat een poesjenellentheater daar niet in zal passen.
    Maar toch wens ik dhr. Vandecasteele veel geluk in zijn zoektocht. Ergens in Antwerpen(centrum) moet er toch iemand zijn die hem kan helpen, niet?

    BeantwoordenVerwijderen