zondag 9 mei 2010

De eeuwige dankbaarheid van Open Vld...

Het is me wat gescheten deze dagen. De media staan bol van één onderwerp: politiek, politiek en nog eens politiek. En wat voor politiek. Daar waar men vroeger mummies opkallefaterde om de kieslijsten te vullen, is men nu bij quasi alle partijen op zoek gegaan naar "witte konijnen". CD&V heeft Rik Torfs uit haar hoed getoverd. En professor kerkelijk recht met een zéér hoog showbizzgehalte en het humorgehalte van een zuurstok die over datum is. SP.a zet Rudy Kennes in als stemkannon in de hoop op de stemmen te kunnen rekenen van de Opel-aanhangers, of... hoe vijf jaar vechten tegen de bierkaai een kamerzetel kan opleveren en LDD haalt Ann De Baetselier uit de kast. Waarschijnlijk is het de bedoeling om na de verkiezingen het staatsblad te vervangen door de Story of Dag Allemaal.
Open Vld gaat er prat op geen "witte konijnen" uit de hoed te toveren, maar slachten daarentegen in Antwerpen een "vlaamse reus". Na méér dan tien jaar trouwe dienst wordt Ludo Van Campenhout "beloond" met een niet verkiesbare plaats op de lijst. Je zou voor minder weigeren om op die lijst te staan.
Kijk, je kan van Ludo zeggen wat je wil, hij komt graag onder de mensen, drinkt af en toe een glas te veel, is niet altijd even zorgvuldig bij het kiezen van zijn vrienden en medewerkers, maar... het is een werkbeest. Op zijn tienjarige parlementaire carriere heeft hij weinig of geen zittingen gemist. Hij heeft verschillende zinnige wetsvoorstellingen ingediend én gestemd gekregen, zijn parlementaire vragen en tussenkomsten waren legio én hij maakte deel uit van diverse commissies waar hij zich steeds de naad uit de broek gewerkt heeft. Er zijn weinig parlementariers in Antwerpen die men zo'n palmares kan toedichten.
Ook als Antwerps schepen is hij niet onderdienstelijk en wordt hij door velen als "superschepen" omschreven. Bovendien is hij in Antwerpen een stemmenkanon.
Hoe zit de gedachtengang van Open Vld en haar net de pampers ontgroeide voorzitter dan ineen om zo iemand te dumpen? Is dat het soort dankbaarheid van de 21é eeuw? Maar ja, ga als zoon van een Merksemse cafébaas maar eens vechten tegen een bougoisiezoontje als een De Croo. Alhoewel, ... hoogmoed komt voor de val...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten