dinsdag 29 september 2009

Blauwe smurf noemt rode keizer "woordvoerdertje"...

Bijna alle Vlaamse kranten openden gisteren met: "Annick De Ridder noemt Patrick Janssens het woordvoerdertje van de actiecomitees".
Nu ben ik het zeker niet altijd eens met het gevoerde beleid van de Antwerpse burgermeester en zijn ploeg, getuige hiervan dit "Woord van de redactie", maar... ik speel op feiten, gebeurtenissen, geschriften, enz... maar niet op de man.
Het feit dat Annick de Ridder met haar "mosselboycot" een bescheiden mediasucces heeft gehad geeft haar nog niet het recht een persoon, waarvan ze op het gebied van woordvoeren nog héél veel kan leren, een woordvoerdertje te noemen. Ik hoop niet dat dit de "Verjongingslijn" is die Open Vld wil voeren. Er zijn nog politici geweest die het moesten hebben van populistische uitspraken en kijk waar ze nu staan. Laat ons hopen dat het een éénmalige uitspraak is uit jeugdige overmoed of intellectuele domheid.
Trouwens, niettegenstaande Patrick Janssens aanvankelijk naar voor kwam als een fervente voorstander van de Lange Wapperbrug en nu blijkbaar van mening veranderd is, is zijn partij (sp.a) de enige die kleur bekent en zegt resoluut tegen te zijn, iets wat men van vele andere partijen niet kan zeggen.
Het is trouwens wat gescheten met die Lange Wapper. Eerst boort Ademloos ons een referendum door de neus en daarna zegt havenschepen Marc Van Peel dat de Vlaamse Regering geen rekening zal houden met de uitslag bij een latere besluitvorming.
Eerst was "fijn stof" de dooddoener. Nu echter bewezen is dat er in die tunnels evenveel fijn stof geproduceerd wordt en dat hiervan een hoge concentratie zal hangen bij de in- en uitritten, worden er andere argumenten naar boven gehaald, zoals "een brug boven het centrum van Antwerpen" (Het is trouwens een viaduct en geen brug, en ik wist niet dat het centrum van Antwerpen zo groot was.) of de skyline van Antwerpen. Precies of die opeengestapelde, mottige legoblokken van het Mas de skyline niet veranderen of verpesten. En wat dan met het nog te bouwen voetbalstadion aan of in de Schelde. Is dat geen verandering van de skyline? En is die torenhoge reklame voor KBC zo mooi in onze skyline?
En dan de dagvaarding van Ademloos die zegt met ongelijke budgetten te moeten strijden. Ik ben het laatste jaar bijna 20 maal overvallen door de Ademloosbende en het ganse stadscentrum hangt vol met affiches van Ademloos. Iets wat ik van BAM niet kan zeggen.
Trouwens, als het op 18 oktober pijpenstelen regent of het vriest de kasseien uit de straat, komt men nog niet eens aan de vereiste 48.000 kiezers. Waarom dan nu ruziemaken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten