woensdag 17 september 2008

Van Hees vangt bot in het Vlaamse Parlement

Vandaag heeft de promotor van de VZW Ademloos bot gevangen in het Vlaams Parlement. Deh Van Hees, die van het bestrijden van de Oosterweelverbinding bijna zijn levenswerk heeft gemaakt stapte naar het Vlaams parlement met 15.000 handtekeningen met de eis een referendum te openen. Helaas voor hem waren er slechts 7.961 handtekeningen op papier én 7626 handtekeningen via een petitie op het internet. Deze laatste waren niet rechtsgeldig omdat deze niet geplaatst werden via een electronische handtekening, welke enkel mogelijk is via de nieuwe identiteitskaart en een kaartlezer verbonden aan de computer.

Deh Van Hees en zijn team voert al jaren een verbeten strijd tegen de Oosterweelverbinding, waarbij hij diverse redenen aanhaalt tegen de geplande verbinding. Tevens beschuldigt hij de BAM van desinformatie, of minstens van het verzwijgen van bepaalde gevolgen ivm de volksgezondheid indien de verbinding zou doorgaan.

Eerlijkshalve dienen wij echter te vermelden dat op zijn site http://www.ademloos.be/ de informatie ook vrij eenzijdig is en enkel de nadelen vermeld worden, maar met geen woord gerept wordt over de verbeteringen aan bijv. de Kennedytunnel.

Enfin, zoals bij iedere verandering zullen er wel (min of meer) fanatieke voor- en tegenstanders zijn (Kijk maar naar het polderdorp DOEL). Voor Deh Van Hees vrees ik echter dat zijn mening zal moeten wijken voor het algemeen belang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten