dinsdag 16 september 2008

Charme-offensief door charmezanger

Vandaag kwam de Gazet van Antwerpen met een artikel en een fotoreportage over het “Bal van de Burgemeester” , waar ze als wereldnieuws verkondigden dat Patrick Janssens, samen met Gene Bervoets, gezongen heeft voor een 5000-koppig publiek. Ruikt de rode burgervader nakende verkiezingen? Heeft hij door dat zijn populariteit aan het tanen is? En in welke taal heeft hij gezongen? Was het in het Nederlands of in het Aentwaerps? Ik vrees van niet, want om het gros van zijn kiezers te tonen dat hij nog steeds achter hen staat en om te bewijzen dat het hoofddoekenbeleid hem opgedrongen is door de “anderen” moet hij minstens één liedje in het Arabisch kwelen.

Trouwens vind ik, maar dat is puur persoonlijk, dat 5000 toeschouwers op een bevolking van bijna een half miljoen, géén succes kan genoemd worden, want dan spreekt men over 1% van de Antwerpenaren, waarvan er waarschijnlijk een groot deel “verplicht” of “quasi verplicht” waren om te komen. Trouwens, de stad Antwerpen heeft méér dan 5000 personeelsleden. Ik hoop dat de aanwezigheden niet genoteerd werden zoals op school, of er zijn binnenkort nieuwe aanwervingen.
Wedden dat een voorstel, dat van 1% van de Antwerpenaren zou komen, niet eens zijn aandacht zou trekken?

Misschien is een liedje kwelen voor de burgervader van de grootste Belgische stad makkelijker dan een stad besturen. In dat geval hoop ik dat hij tot de volgende verkiezingen met evenveel enthousiasme bestuurt als hij nu gezongen heeft. En… als hij zich nu inschrijft voor “X-Factor” heeft hij na de verkiezingen alvast nog een job, zij het dan als slechte charmezanger. Eerst de wedstrijd nog winnen natuurlijk, want dat is precies hetzelfde als bij de verkiezingen.
Misschien zien we straks op TV wel verschijnen: “Voor Patrick, SMS “Red” naar 3214.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten