donderdag 25 september 2008

Teveel processen worden in de media gevoerd...

In de zaak rond de zaalvoetbalclub Forcom werden inmiddels vijf personen voorgeleid en aangehouden. Hierbij twee rechercheurs van de Antwerpse recherche, die nauw bij de werking van de zaalvoetbalploeg betrokken waren, en de secretaris van de zaalvoetbalploeg, welke tevens medecoördinator bij de KIDS vzw is.

Nu is het in België nog altijd zo dat iemand onschuldig is, zolang de schuld niet bewezen is. Om dit uit te zoeken bestaat er een gans gerechtelijk apparaat. Akkoord, er zijn voorleidingen en aanhoudingen verricht, maar dat betekent nog niet dat betrokkenen schuldig of allen schuldig zijn.

In België is het echter ook een gewoonte geworden dat er tijdens de normale rechtsgang al een proces gevoerd wordt in en door de media. Verdachten worden al bij voorbaat veroordeeld en dikwijls staat men niet stil bij de immense gevolgen welke zo een door de media gevoerd proces, op basis van geruchten en lekken, kan veroorzaken.

Want, de KIDS vzw kan door deze media-bemoeienis geen aanvragen indienen voor nieuwe projecten, mede omdat ze in een slecht daglicht werden geplaatst, door onder meer “Het Laatste Nieuws” dat beweerd dat KIDS vzw een speler van Forcom zou betalen, waarvan zijn arbeidscontract al drie jaar beëindigd is. Indien die bewering gecheckt, dubbelgecheckt en juist is, lijkt mij dit meer informatie voor de onderzoeksrechter, en niet voor de krant.
Schoenmaker, blijf bij uw leest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten