zaterdag 20 juni 2009

Stad Antwerpen op zwart zaad?......

Is het U ook al opgevallen? Wanneer je de affiches in 't stad bekijkt die evenementen aankondigen, dan draagt bijna drievierden ervan het stadslogo en de vermelding "Met de steun van" of staat het stadslogo bij de sponsors vermeld.
Dit wijst er op dat de stad Antwerpen blijkbaar mecenas is van vele evenementen, zowel op financieel als op logistiek vlak. In bijna alle gevallen van evenementen met een multicultureel kleurtje in Antwerpen participeert de stad.
Op zich een goede zaak uiteraard, maar is de ene minderheidsgroep in Antwerpen méé minderheid dan de andere?
Want Antwerpen dreigt de succesvolle World Outgames te verliezen. De stad, de federale regering, noch de Vlaamse overheid zijn bereid tegen 1 juli 75.000 euro startkosten op te hoesten.

Vorig jaar kreeg de stad Antwerpen de World Outgames 2013 toegewezen, zeg maar de 'Olympische Spelen' voor holebi's. Bij zo'n groot internationaal sportevenement moet eerst een licentie betaald worden.
Ook al zijn die Outgames pas in 2013, de Gay and Lesbian International Sports Association (Glisa) eist tegen 1 juli een eerste schijf van 75.000 euro. De stad Antwerpen is alvast niet bereid met geld over de brug te komen en wil deze spelen alleen logistiek en met accommodaties steunen, net zoals het provinciebestuur trouwens.
Vorige week bewees de enquête over homofobie in de voetbalwereld nog maar eens hoe nodig zo'n evenementen zijn. De overheid bewijst wel veel lippendienst aan de holebi's, maar het ontbreekt aan daden. Het is trouwens in de politieke wandelgangen geen geheim dat burgemeester Patrick Janssens slechts een 'koele minnaar' is van dit sporttoernooi. Niet omdat hij iets tegen holebi's zou hebben, wel omdat de stad hier geen regie over voert en er moeilijk 'A'-Outgames van kan maken. We hebben al langer de indruk dat Janssens hier niet meteen een stuwende kracht is, eerder integendeel.
Uit een onderzoek bleek dat de 200.000 bezoekers aan de games in Montreal maar liefst 70 miljoen euro spendeerden in de lokale handel. Dat is maar liefst het duizendvoudige van wat de stad Antwerpen nu zou moeten ophoesten. Kan men in Antwerpen daarvoor niet even de "dikke nek" afleggen, en dat "A"-geleuter van Janssens even vergeten?
Of zit Antwerpen zo diep op 't zwart zaad? Dan zouden ze beter andere, minder geld opbrengende projecten wat minder steunen, maar ja... die projecten worden meestal georganiseerd door Janssens zijn geliefde kiezerspubliek dat ons, met steun van 't stad, hun cultuur wil opdringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten